'Schreuder lijkt mij de allerbeste kandidaat om Ten Hag op te volgen bij Ajax'

door Bart Veenstra 33

Bron De Telegraaf

'Schreuder lijkt mij de allerbeste kandidaat om Ten Hag op te volgen bij Ajax'

door Bart Veenstra 33

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Kees van Wonderen ziet in Alfred Schreuder de 'allerbeste kandidaat' om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. De huidig trainer van Go Ahead Eagles werkte in het verleden samen met Schreuder bij FC Twente en tegenover De Telegraaf legt Van Wonderen uit waarom hij begrijpt dat Ajax bij Schreuder uitkomt.

'Als je kijkt naar zijn kennis, manier van werken, bevlogenheid en de bagage die hij heeft, dan lijkt hij mij de allerbeste kandidaat', zegt Van Wonderen tegenover de ochtendkrant over de huidig trainer van Club Brugge. 'Kwalitatief is Alfred een toptrainer. In mijn ogen heeft hij ook een enorme ontwikkeling doorgemaakt door zijn samenwerking met Julian Nagelsmann', doelt Van Wonderen op de periode dat Schreuder assistent was van Nagelsmann bij Hoffenheim.

'Samen met Erik ten Hag is hij bepalend geweest in de doorontwikkeling van Ajax', gaat Van Wonderen verder. 'Ook als je kijkt naar de speelwijze en het feit dat iemand als Dusan Tadic naar Ajax kwam, die net als bijvoorbeeld Hakim Ziyech een heel goede klik met Alfred heeft.'

'Schreuder heeft uitstekende leermeesters gehad'

Ook Bert van Marwijk is zeer te spreken over de trainer Schreuder. 'Hij is een coach die goed nadenkt over het spelletje en heel duidelijk is. Ajax heeft het voordeel dat ze hem als assistent van Erik ten Hag al van dichtbij hebben meegemaakt', zegt Van Marwijk, die van mening is dat Schreuder genoeg ervaring heeft opgedaan om nu trainer van Ajax te zijn. 'Met Ten Hag, Ronald Koeman en Nagelsmann heeft hij uitstekende leermeesters gehad en hij is hoofdtrainer geweest bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge. Dus heeft hij de benodigde meters gemaakt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.