Scholes: 'Ten Hag heeft een schakel als Van der Sar nodig om er echt een succes van te maken'

door Bart Veenstra 62

Bron talkSPORT

Scholes: 'Ten Hag heeft een schakel als Van der Sar nodig om er echt een succes van te maken'

door Bart Veenstra 62

Bron talkSPORT

Laatst geüpdatet

Paul Scholes denkt dat het voor Erik ten Hag goed zou zijn als ook Edwin van der Sar overstapt naar Manchester United. De voormalig speler van de Engelse club verwacht dat Ten Hag de steun vanuit de club hard nodig gaat hebben.

Manchester United maakt op dit moment een slecht seizoen door en Scholes is van mening dat de verwachtingen voor het komende seizoen niet te hooggespannen moeten zijn. 'Het wordt een lange weg. Ik denk dat hij volgend jaar voor de vierde plaats moet vechten. Dat is niet iets wat je wil bij Manchester United, of verwacht', zegt Scholes tegenover talkSPORT.

De oud-middenvelder denkt dat het nog wel vier of vijf jaar kan duren voordat Manchester United weer meestrijdt om de landstitel. Het wordt dan ook geen makkelijke klus voor Ten Hag. 'Ik heb het gevoel dat hij voor de leeuwen wordt gegooid. Of er moet boven hem iets veranderen en iemand bij komen. Bestuurders Richard Arnold, Ed Woodward en John Murtough mogen commercieel gezien briljant zijn, voetbalkennis is niet hun kracht. Ik denk dat Ten Hag iemand nodig heeft. Hij heeft een schakel nodig tussen hem en de bestuurskamer.'

Edwin van der Sar

En zodoende denkt Scholes al snel aan Van der Sar. De Engelsman speelde samen met de huidig algemeen directeur van Ajax en bovendien weet hij dat Ten Hag en Van der Sar goed samenwerken in Amsterdam. 'Ik wil niet met namen gaan strooien, maar als je denkt aan Edwin van der Sar en wat hij gedaan heeft bij Ajax... Hij is ijzersterk in het smeden van die relatie. Ten Hag heeft die schakel nodig tussen de spelers en het bestuur om er echt een succes van te maken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.