Perez adviseert Ajax: 'Niet meer opstellen. Je bent nu een traject ingegaan met betrouwbaarheid'

door Jari Perridon 189

Perez adviseert Ajax: 'Niet meer opstellen. Je bent nu een traject ingegaan met betrouwbaarheid'

door Jari Perridon 189

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez is van mening dat John van 't Schip er goed aan zou doen om Steven Bergwijn en Steven Berghuis niet meer op te stellen. Dit stelt hij aan tafel bij het ESPN-programma Dit Was Het Weekend. De analist vindt dat Ajax voor betrouwbaarheid moet kiezen en dit gaat volgens hem ten koste van de twee aanvallers.

'Niet meer opstellen. Je bent nu een traject ingegaan met betrouwbaarheid', begint de Deen. 'Hlynsson en Taylor willen hard werken voor het team. En ik weet het: het is niet wat je graag ziet bij Ajax. Daar wil je spelers met een fluwelen techniek, maar daar is het nu niet de tijd voor.' Perez weet zelf ook dat het lastig is om zulke grote namen op de bank te houden, maar vindt dat Van 't Schip dat misschien wel moet doen. 'De trainer is aangesteld om resultaten te behalen. Er zijn nog tien wedstrijden en nog twee Europese duels. Daar moet het gebeuren.'

Berghuis als één van de middenvelders onder Brobbey

Mario Been zat ook aan tafel. De oud-trainer van onder meer NEC en Feyenoord is van mening dat Berghuis weer terug in de basis moet komen zodra hij fit is. 'Berghuis zal als hij terug is van zijn blessure zeker gaan spelen. Bergwijn lijkt mij iets verder weg. Hij zal dan toch een van de middenvelders worden onder Brobbey, mits Van 't Schip vasthoudt aan dit systeem. Berghuis zou natuurlijk ook op de plek van Hlynsson of Taylor kunnen spelen. Taylor speelt op het moment vrij aardig, dus ik denk dat het dan ten koste gaat van Hlynsson.'

Been denkt ook dat het lastig wordt om de twee aanvallers aan de kant te houden. Hij vindt vooral dat Berghuis terug in de ploeg moet komen voor de creativiteit. 'Hij is een van je betere spelers. Vandaag hebben ze niet of nauwelijks iets gecreëerd en ze hebben ook niet de garantie dat ze volgende week weer zo stabiel spelen. Ik vind dat Berghuis wel iets heeft laten zien in deze competitie dat hij voor dit Ajax toch wel van onschatbare waarde is', stelt de analist.

Bergwijn trainde afgelopen week weer op het veld, maar het is nog onbekend wanneer de aanvoerder van Ajax wordt terugverwacht bij de wedstrijdselectie van de Amsterdammers. Berghuis speelde zijn laatste wedstrijd uit tegen Bodø/Glimt (1-2) en kwam daarna niet meer in actie. Het is nog niet duidelijk of hij weer bij de selectie zal zitten voor het thuisduel met Aston Villa van donderdag.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.