Ajax en Gamba Osaka gaan samenwerking aan

door Jari Perridon 111

Ajax en Gamba Osaka gaan samenwerking aan

door Jari Perridon 111

Laatst geüpdatet

Ajax en Gamba Osaka gaan een samenwerking aan, zo meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen. Het doel hiervan is om de talentidentificatie en -ontwikkelingsinitiatieven in Japan te bevorderen. De samenwerking zal per direct van start gaan en heeft een looptijd van drie jaar.

Ajax ziet deze samenwerking als een kans om zijn voetbalnetwerk wereldwijd te versterken en om jonge Japanse voetbaltalenten te identificeren. De Japanse club krijgt toegang tot de trainingsmethodologieën van Ajax voor het eigen jeugdontwikkelingsprogramma. Daarnaast krijgen ze door de samenwerking met Ajax een directe verbinding met de wereldwijde voetbalgemeenschap.

Gamba Osaka is een van de grootste clubs in de Japanse J-League. Deze samenwerking geeft de Japanse club nieuwe mogelijkheden op het Europese voetbalpodium. De Director of Football bij Ajax, Marijn Beuker, is blij met de nieuwe samenwerking. 'Deze samenwerking symboliseert onze vastberadenheid om het internationale voetbalnetwerk van Ajax uit te breiden en wereldwijd toptalent te scouten. We zijn blij om Gamba Osaka te verwelkomen in ons netwerk, een zeer gerespecteerde club in Japan, vanwege hun streven naar het hoogst haalbare. In samenwerking met Gamba Osaka is ons gezamenlijke doel om een wederzijds voordelige situatie te bevorderen die de traditionele grenzen van talentontwikkeling overstijgt.'

President Gamba Osaka ziet kansen

Ook de president van Gamba Osaka, Tadashi Ono, ziet in wat voor kansen deze samenwerking kan bieden. 'Deze samenwerking richt zich zowel op het voetbalgebied, met betrekking tot het eerste team en de academie, als op het zakelijke aspect. Het begint met het uitwisselen van kennis en expertise, en omvat ook het delen van strategische gegevens en inzichten over de Japanse en Europese markten, inclusief de dynamiek van de voetbalmarkt en de methodologieën voor speler ontwikkeling. We verwachten dat dit initiatief aanzienlijk zal bijdragen aan de ontwikkeling van onze jonge talenten, met name door hen waardevolle kansen te bieden voor internationale ervaring via onze samenwerking met Ajax.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.