Manchester United-huurling Chong over Ten Hag: 'Hij durft jonge talenten de kans te geven'

door Thijs Zwagerman 103

Bron Voetbal International

Manchester United-huurling Chong over Ten Hag: 'Hij durft jonge talenten de kans te geven'

door Thijs Zwagerman 103

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Tahith Chong is lovend over Ajax-trainer Erik ten Hag. Chong wordt op dit moment door Manchester United verhuurd aan Birmingham City, maar komende zomer keert de buitenspeler weer terug bij The Red Devils. De kans is groot dat hij dan in aanraking komt met Ten Hag, die hoogstwaarschijnlijk binnenkort zijn handtekening zet onder een meerjarig contract bij Manchester United.

In gesprek met Voetbal International wordt Chong gevraagd naar de naderende aanstelling van Ten Hag bij zijn eigenlijke werkgever. ‘Ik ken hem persoonlijk niet, maar ik zie natuurlijk wel de wedstrijden van Ajax en ze hebben de laatste jaren onder Erik ten Hag flink indruk gemaakt in de Champions League. Ik heb wel het idee dat hij jonge talenten de kans durft te geven. Dat is alleen maar goed natuurlijk. Wie weet komt hij hierheen, dan zal ik misschien met hem mogen werken’, stelt Chong.

De 22-jarige aanvaller, die komende voorbereiding weer aansluit bij de hoofdmacht van Manchester United, geeft vervolgens aan dat hij niet per se de voorkeur geeft aan de aanstelling van Ten Hag. ‘Ik denk overigens niet dat het voor mij veel uitmaakt of er een Nederlandse trainer of een buitenlander voor de groep staat. Ongeacht de trainer stap ik namelijk altijd met een bepaalde mindset het veld op: beter worden. Het is mooi als mijn spel de trainer bevalt en anders zal ik hard moeten blijven werken.’

Carrièrepad Chong

Chong verruilde Feyenoord op zestienjarige leeftijd voor Manchester United en debuteerde drie jaar later in de hoofdmacht van de Engelse grootmacht. Zijn echte doorbraak beleefde Chong bij Manchester United echter nog niet. Na verhuurperiodes bij Werder Bremen en Club Brugge speelt Chong dit seizoen op huurbasis voor Birmingham City.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.