Maduro beoordeelt Ajax-jongeling Vos: 'Type Gravenberch? Daar kun je hem mee vergelijken'

door Jesse ter Haar 71

Bron Algemeen Dagblad

Maduro beoordeelt Ajax-jongeling Vos: 'Type Gravenberch? Daar kun je hem mee vergelijken'

door Jesse ter Haar 71

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Hedwiges Maduro is onder de indruk van de kwaliteiten van Silvano Vos, zo blijkt uit zijn teksten tegenover het Algemeen Dagblad. Op woensdag ging hij met Oranje Onder 17 in de finale van het jeugd-EK onderuit tegen Frankrijk, maar dat doet niets af aan zijn toernooi én zijn potentie.

'Vos kan terugkijken op een goed EK', meent de oud-Ajacied dan ook. 'Hij is fysiek sterk, kan goed versnellen en beschikt over veel power. Het is ook een middenvelder die de bal graag wil hebben. Ik vind hem echt een complete voetballer. Type Gravenberch? Ja, daar kun je hem zeker mee vergelijken. Vos zit ook al langer bij deze groep. Ook daarom was hij heel belangrijk tijdens dit EK.'

Gedurende zijn trainersopleiding kwam Maduro te werken met de generatie Nederlandse talenten die het ver wist te schoppen op het eindtoernooi. Inmiddels timmert hij echter aan de weg als clubcoach, waardoor hij zijn werkzaamheden in Zeist moest opzeggen. Toch kent hij de talenten dus meer dan gemiddeld. 'Hoe ver deze jongens het gaan schoppen, is nog lastig in te schatten. Er gaat de komende jaren nog zoveel op ze afkomen', weet hij.

Na Servië in de halve finale uit te schakelen, was Frankrijk op woensdag dus de tegenstander. De toekomst van het Nederlands voetbal ging met 2-1 onderuit en zeker gezien de eerdere ontmoeting tussen beide landen was dat balen. In de groepsfase won Nederland immers met 3-1. 'Toen zaten er wel ook andere spelers tussen', constateert Maduro, wat zijn teleurstelling niet wegneemt. 'Maar de jongens hebben het goed gedaan en kunnen terugkijken op een sterk toernooi.'

De doelen van de ambitieuze Vos

Voor de pas zeventienjarige Vos geldt dat hij zijn debuut in het betaald voetbal al maakte. Tijdens het voorbij seizoen gunde John Heitinga hem tot vijfmaal toe speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder toonde zich recent al hongerig met het oog op volgend seizoen. 'Vanuit Jong Ajax wil ik zo snel mogelijk door naar het eerste', stak hij zijn doelen niet onder stoelen of banken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties