Janssen zag comfortabele middag voor Ajax: 'Vitesse speelde op twee, drie meter'

door BadembaBarrie 6

Bron Studio Voetbal

Janssen zag comfortabele middag voor Ajax: 'Vitesse speelde op twee, drie meter'

door BadembaBarrie 6

Bron Studio Voetbal

Laatst geüpdatet

Ajax won zondagmiddag ruim van Vitesse (5-0), maar werd daarbij flink in het zadel geholpen door de manier waarop de tegenstander speelde. Die conclusie trekt Theo Janssen bij Studio Voetbal. De oud-speler van beide ploegen zag Vitesse Ajax te veel ruimte geven aan de bal en daar middels de 5-0 nederlaag een hoge prijs voor betalen.

Daarmee wil Janssen niet zeggen dat de overwinning niet aan Ajax viel toe te schrijven, in tegendeel. 'Ajax speelde echt een stuk beter dan vorige week', begint de analist zijn betoog. Toch kon Janssen zich niet aan de indruk onttrekken dat Vitesse het de tegenstander te makkelijk maakte.

Het probleem zit hem volgens de oud-middenvelder in de ruimte die Ajax kreeg. 'Vitesse speelde steeds op twee, drie meter', constateert Janssen. 'Bij Ajax moet je er bovenop zitten en als je dat niet kan brengen, dan heb je een probleem, Dat zag je terug bij Vitesse, die stonden overal op een paar meter te dekken. En Ajax is gewoon heel erg comfortabel aan de bal.'

Uiteraard viel ook Antony in positieve zin op bij Janssen. 'Hij was de hele tijd onderweg en speelde een hele goede wedstrijd', zegt hij over de Braziliaan. 'Wat ik ook mooi vond, is waar we het over hadden tegen Twente. Toen was er heel weinig diepte en beweging en nu waren er steeds mensen onderweg. Dat vond ik echt een genot om naar te kijken, al vond ik wel dat Vitesse heel erg zwak speelde.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.