'Gezellig meehobbelen of ongezellig naar de top'

door BvdPloeg 6

'Gezellig meehobbelen of ongezellig naar de top'

door BvdPloeg 6

Laatst geüpdatet

Sytze de Boer, samensteller van het boek 'Johan Cruijff Uitspraken', heeft in De Volkskrant een laatste poging gedaan om leden te overtuigen. Hij hoopt dat zij donderdagavond kiezen voor Cruijff en daarmee een goede toekomst voor Ajax.

De Boer vat de volledige geschiedenis van Cruijff in het voetbal nog eens samen en concludeert: 'Dit alles zou voldoende moeten zijn om Johan Cruijff ook bij Ajax, waar hij als kleuter voor het eerst naar binnen liep, carte blanche te geven. Een volmacht als het gaat om huisstijl, de manier van spelen en opleiden. Dat is niet het geval. Veel mensen, ook binnen de club, kunnen niet wachten op het moment dat zijn sporen worden uitgewist. Ze hebben ja gezegd tegen de fluwelen revolutie, maar nee gedaan.'

Met het opzeggen van het vertrouwen in de bestuursraad kan volgens De Boer een laatste poging worden gedaan om Plan Cruijff te redden. Of zoals hij het zegt: 'De keus is aan de Ajax-leden. Breken met de man die de club groot gemaakt heeft of een bestuur kiezen dat écht de Cruijff-revolutie gaat voltooien. Oftewel gezellig zo nu en dan kampioen van Nederland worden en meehobbelen in Europa of ongezellig naar de top.' (foto: Black Bath Towel Photographers)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.