De Mos ziet terugkerend probleem bij Ajax: 'In de rust zag je het een beetje aankomen'

door Jesse ter Haar 22

Bron ESPN

De Mos ziet terugkerend probleem bij Ajax: 'In de rust zag je het een beetje aankomen'

door Jesse ter Haar 22

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Aad de Mos is niet erg verbaasd door de manier waarop Ajax tijdens de bekerfinale uit de rust kwam. De analist van ESPN ziet het als een terugkerend probleem bij de Amsterdammers.

'In de rust zag je het een beetje aankomen. Ajax was nonchalant in de opbouw en kwam heel slecht uit de rust', aldus De Mos. 'Het is niet de eerste keer dat ze een voorsprong weggeven. PSV had wat meer honger in de wedstrijd in het winnen van de duels. Ajax was op sommige momenten voetballend goed, maar het bracht te weinig om dit PSV te verslaan.'

PSV speelde donderdag nog in Europees verband, maar daar zag de oud-trainer niet veel terug in de wedstrijd in De Kuip. 'PSV heeft conditioneel niet veel onder gedaan, ondanks dat ze achter kwamen. Ze hebben het Ajax moeilijk gemaakt. Ajax kwam in de laatste vijf competitiewedstrijden en bij Benfica heel slecht uit de rust.'

De grootste verrassing in de opstelling van Ajax was de basisplaats voor Brian Brobbey. Hij begon in de punt van de aanval ten koste van Sébastien Haller. De Mos is van mening dat men nu pas de echte spits zag. 'Brobbey vanaf de aftrap is iets anders dan invallen', merkt hij op.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.