De Jong verwacht gelijk opgaande titelstrijd: 'Geen groot verschil'

door Timo Suur 113

Bron Algemeen Dagblad

De Jong verwacht gelijk opgaande titelstrijd: 'Geen groot verschil'

door Timo Suur 113

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Siem de Jong is van mening dat het te veel gaat over de uitblijvende versterkingen bij Ajax. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikt de oud-Ajacied vooruit op het nieuwe seizoen en hij ziet geen groot verschil met de andere titelkandidaten. De Jong verwacht een gelijk opgaande titelstrijd in de Eredivisie.

'Daar gaat het dus te veel over, vind ik', reageert De Jong als het gaat over de uitblijvende versterkingen bij Ajax. Volgens de oud-speler is het verwachtingspatroon op dit moment niet reëel na afgelopen seizoenen. 'Dit is misschien ook weer een kans voor eigen jongens. Ik vind wel dat ze defensief veel ingeleverd hebben, zeker nu ook Álvarez en Timber zijn vertrokken. Maar ik zie ook nog kwaliteit en geen groot verschil met de andere titelkandidaten. Ik denk dat de top 3 aan elkaar gewaagd zal zijn.'

De Jong ziet wel een voordeel bij Feyenoord. Bij de Rotterdammers is de staf intact gebleven, terwijl bij Ajax en PSV de staf is veranderd. Desalniettemin hoopt de oud-Ajacied dat Ajax daarvan kan profiteren en alsnog kampioen kan worden. 'PSV vind ik een heel mooie mix hebben van ervaring en talent. Met Bakayoko, Saibari, Babadi en ook Lang komen daar best weer wat jongens aan. Zij mogen van mij tweede worden. En laat mijn broertje Luuk (de Jong, red.) dan maar meteen topscorer van de eredivisie worden.

'Benieuwd of Hato zich in de kijker kan spelen bij het Nederlands elftal'

Ajax-speler Jorrel Hato maakte afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door. De verwachting is dat hij ook dit seizoen een vaste basisspeler gaat zijn bij de Amsterdammers en De Jong is benieuwd of Hato zich in de kijker kan spelen bij het Nederlands elftal. 'Ik ben benieuwd of dat Jorrel Hato komend seizoen ook gaat lukken bij Ajax. Hij is nog heel jong, maar heeft ontzettend veel potentie als linksbenige centrale verdediger.'

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.