De Boer onder de indruk van Bassey: 'Rangers kijkt er niet naar uit om hem weer te zien'

door Bart Veenstra 27

Bron The Daily Record

De Boer onder de indruk van Bassey: 'Rangers kijkt er niet naar uit om hem weer te zien'

door Bart Veenstra 27

Bron The Daily Record

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer is erg onder de indruk van Ajax' zomeraanwinst Calvin Bassey. De verdediger staat voor een bijzondere week. Met zijn nieuwe club Ajax neemt hij het namelijk in de Champions League op tegen zijn voorgaande werkgever: Rangers FC.

In gesprek met de Schotse versie van The Daily Record is De Boer, die net als Bassey het shirt van Ajax én Rangers FC heeft gedragen, lovend over de Engelse Nigeriaan. 'Ik ben echt onder de indruk van Bassey', zegt De Boer, die de verdediger niet zo lomp vindt als door menigeen werd gezegd na zijn rode kaart in het duel met PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Woensdag speelt Bassey met Ajax tegen Rangers en volgens De Boer is het voor de Schotse topclub een groot gemis dat hij niet meer voor de club uit Glasgow speelt. 'Rangers zal er niet naar uitkijken hem weer te zien. Ik heb veel verdedigers zien komen bij Ajax met wat we harde voeten noemen. Als ze weggaan, hebben ze zachte voeten. Calvin is nog jong en is in staat dat te leren. Hij is een fantastische aankoop voor Ajax.'

Bassey is 'undroppable'

Bij Ajax heeft Bassey zijn plekje wel veroverd, zo denkt De Boer. 'Hij brengt Ajax kracht en snelheid. Aan de bal is hij ook oké. Natuurlijk kan hij nog veel verbeteren in zijn spel, maar hij heeft de laatste wedstrijden laten zien dat hij undroppable is. Samen met Jurriën Timber vormt hij een geweldig verdedigingsduo.'

Bassey kwam deze zomer voor een bedrag van minimaal 23 miljoen euro over van Rangers. Met bonussen kan die transfersom nog oplopen tot 26,5 miljoen euro. De verdediger maakte tegen PSV zijn officiële debuut voor de Amsterdammers, maar pakte toen al snel een rode kaart. In de competitie stond hij in het uitduel met Sparta Rotterdam voor het eerst in de basis. Daarna speelde hij als basisspeler ook tegen FC Utrecht en SC Cambuur. In die drie Eredivisiewedstrijden hield hij met Ajax de nul.

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.