Brobbey niet constant genoeg bij Ajax: 'Dat ligt niet aan één trainer'

door Jesse ter Haar 63

Bron Pak Schaal Podcast

Brobbey niet constant genoeg bij Ajax: 'Dat ligt niet aan één trainer'

door Jesse ter Haar 63

Bron Pak Schaal Podcast

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey presteert niet constant genoeg bij Ajax, zo oordeelt Freek Jansen in de Pak Schaal Podcast. De journalist is van mening dat de spits het vooral bij zichzelf moet zoeken, maar wil de zaak ook weer niet opblazen.

'Er is een beetje een tweedeling over hem. Er is een categorie die zegt dat het een hele goede voetballer is, maar er zijn ook mensen die zeggen dat hij veel heeft kunnen doen door zijn fysiek', aldus de verslaggever, die de prestaties van Brobbey op de weegschaal legt. 'Onderaan de streep is dit seizoen niet geworden wat hij wilde. Het is geen toeval dat hij niet constant speelt, dat ligt niet aan één trainer.'

Er was Ajax alles aan gelegen om Brobbey tijdens de afgelopen zomer over te nemen van RB Leipzig en daarmee terug te laten keren in Amsterdam. Jansen gelooft dan ook niet dat men in Amsterdam de hoop al verloren heeft. 'Ze hebben flink wat geld voor hem neergelegd. Ze hebben echt wel vertrouwen in hem.' Toch moet er uit een ander vaatje worden getapt en laat daar bij Ajax nu net het goede voorbeeld in rondlopen. 'De spelers moeten meer arbeid leveren. Ze moeten een voorbeeld aan Tadić nemen en meer van zichzelf vragen', aldus Jansen.

Sinds 1 februari heeft Brobbey zijn 22ste levensjaar bereikt en dus is het moment om definitief door te breken aangebroken. Gezien de vastigheden waarin Ajax onder leiding van John Heitinga speelt, lijkt een basisplaats dit seizoen geen realistische verwachting meer. Wel kan de jonge spits nog een fraaie statistiek op zijn naam zetten. 'Hij kan dit seizoen nog makkelijk topscoorder worden van de Eredivisie.' De spits staat op de derde plaats met elf treffers, terwijl de nummers één en twee - Tasos Douvikas en Xavi Simons - dertienmaal scoorden.

Taylor in Oranje

Tot slot gaat het over vriend en collega Kenneth Taylor. Hij maakte tijdens Frankrijk - Nederland zijn basisdebuut in Oranje, maar dat verliep niet geheel volgens plan. Jansen zag het gebeuren en heeft met de middenvelder te doen. 'Het slaat gelijk weer helemaal door. Ja, hij heeft slecht gevoetbald, maar er waren er tien om hem heen die net zo slecht waren. Er waren er ook een paar verstoppertje aan het spelen, dat doet Taylor niet en dan is het heel vervelend dat het bij het eerste balcontact misgaat.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.