'Ajax profiteerde te weinig van ruimte achter verdediging AS Roma'

door Bart Veenstra 2

Bron NH Sportcafé

'Ajax profiteerde te weinig van ruimte achter verdediging AS Roma'

door Bart Veenstra 2

Bron NH Sportcafé

Laatst geüpdatet

Ajax heeft te weinig geprofiteerd van de zwakheden van AS Roma, terwijl de Italianen op het juiste moment juist wel profiteerde van een zwakheid bij Ajax. Dat stellen Rinus Israël en Henk Spaan in NH Sportcafé.

Israël zag dat Ajax in de eerste helft geen diepte in het spel had. 'Ze hebben te weinig geprofiteerd van de ruimte achter de laatste linie van AS Roma', zegt Israël, die denkt dat Ajax-trainer Erik ten Hag daar in de rust over heeft gesproken. 'Dat bewees die eerste goal waarbij Schuurs de bal goed de diepte in speelde. Maar Ajax heeft te weinig vanuit de verdediging of vanuit het middenveld de diepte gezocht.'

Spaan zag AS Roma op het juiste moment profiteren van een mindere organisatie bij Ajax. 'Álvarez was eraf gehaald en Kudus had niet in de gaten dat je die ruimte ook moet bestrijken. Normaliter controleert Álvarez die ruimte, maar hij was nu gewisseld. Volgens mij had Roma dat in de gaten.'

Ajax speelde afgelopen donderdag met 1-1 gelijk tegen AS Roma. Zodoende kwam het toernooi voor Ajax in de Europa League na de kwartfinales ten einde.

Denk jij dat Haller de eerste goal scoort en Ajax de beker wint van Vitesse? Zet in en krijg 5 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.