Van Halst: 'Ajax gaat nog iemand aannemen die verantwoordelijk wordt voor transferzaken'

door NielsOpdam 63

Bron Ajax

Van Halst: 'Ajax gaat nog iemand aannemen die verantwoordelijk wordt voor transferzaken'

door NielsOpdam 63

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax gaat de functie van technisch directeur in twee functies verdelen, zo vertelt Jan van Halst na de aanstelling van Marijn Beuker op de website van Ajax. Beuker ondertekende woensdagmiddag een contract tot 1 juli 2028 als 'Director of Football'.

FOTO: AFC AJAX

De Amsterdamse club had in het verleden een directeur voetbalzaken, die verantwoordelijk was voor alles op het gebied van voetbal. 'De oorspronkelijke functie van technisch directeur wordt over twee functies verdeeld. Naast Marijn gaat de club nog iemand aannemen die met name verantwoordelijk wordt voor transferzaken en voor het managen van de technische staf, van zowel Jong Ajax als Ajax 1', vertelt Van Halst over de nieuwe onderverdeling.

Beuker wordt in de hoofdstad verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen Scouting en Football Analytics. Hij komt over van het Schotse Queen's Park FC en start op 1 december 2023. 'Wij zijn blij dat Marijn snel kan starten en hebben er veel vertrouwen in dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan de club', besluit de interim algemeen directeur van Ajax zijn verhaal over de aanstelling van Beuker.

Beuker: 'Ajax is een fantastische voetbalclub met een rijke geschiedenis'

Tegenover de officiële kanalen van Ajax reageerde Beuker verheugd op zijn aanstelling bij de Amsterdamse club. 'Ajax is een fantastische voetbalclub met een rijke geschiedenis en een enorm potentieel voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om binnenkort aan de slag te gaan en om deel uit te maken van een team, met als gezamenlijk doel Ajax weer aan de top te krijgen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.