Ten Hag legt systeem en Matusiwa-keuze uit

door SJvanveen 27

Ten Hag legt systeem en Matusiwa-keuze uit

door SJvanveen 27

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag heeft zondagmiddag in gesprek met FOX Sports zijn Ajax-opstelling toegelicht. De Amsterdammers treden tegen Excelsior aan met drie verdedigers en Klaas-Jan Huntelaar achter spits Kasper Dolberg.

De coach speelt achterop met Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt en Nicolás Tagliafico. Daarvoor staat een blok van debutant Azor Matusiwa en Lasse Schöne, Hakim Ziyech en Justin Kluivert renderen vanaf de flank. Tot slot spelen Donny van de Beek en Huntelaar achter spits Dolberg. Waarom? 'Dan kunnen we veel druk ontwikkelen.'

'We hebben het tegen PSV in de tweede helft en tegen VVV ook gedaan. We hebben het een paar keer getraind, maar we hebben nog niet de mogelijkheid gehad in een wedstrijd', vervolgt Ten Hag, die Matusiwa laat debuteren op bezoek bij Excelsior.

'Kijkend naar de balans op het veld...', legt de coach zijn keuze voor de middenvelder uit. 'We hebben veel offensieve spelers en hij is een echte balafpakker. Al heeft hij bij Jong Ajax zich uitstekend ontwikkeld. Hij maakt een heel goede indruk en we gaan het zien. Het is een prima voor kans', besluit de oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties