Steijn bevestigt basisplaats Berghuis tegen Ludogorets Razgrad

door NielsOpdam 421

Bron AS

Steijn bevestigt basisplaats Berghuis tegen Ludogorets Razgrad

door NielsOpdam 421

Bron AS

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis start donderdagavond tijdens de uitwedstrijd tegen Ludogorets Razgrad in de basisopstelling, zo heeft trainer Maurice Steijn woensdagavond bevestigd op de persconferentie. Berghuis is in de Eredivisie geschorst, maar mag in Europees verband wel in actie komen.

Steijn krijgt de vraag of hij Berghuis klaar acht voor een basisplaats. 'Ja, dat acht ik hem wel', reageert de trainer van de Amsterdamse club. 'Of hij ook gaat spelen? Ja.' Berghuis kan donderdagavond eventueel op de tienpositie uit de voeten, maar de Ajacied kan ook als rechtsbuiten beginnen aan het uitduel met de kampioen van Bulgarije.

Anton Gaaei tekende afgelopen week een contract bij Ajax. De rechtsachter zit bij de wedstrijdselectie voor het Europese uitduel en Steijn vertelt over zijn eerste indruk van Gaaei. 'Hij is er pas kort bij, maar maakt een goede indruk. Hij zit ook in de wedstrijdselectie. Hij zal niet starten, maar hij heeft laten zien dat hij een goede speler is.'

Šutalo, Akpom en Ávila ontbreken: 'Blij met spelers die hier zijn'

Ajax is met een groep van 25 spelers afgereisd naar Razgrad. Onder hen ook aanwinst Josip Šutalo. De Kroaat is echter niet speelgerechtigd, omdat hij eerder dit seizoen in de voorrondes van de Champions League uitkwam voor Dinamo Zagreb. Šutalo kan pas vanaf de groepsfase ingeschreven worden. Chuba Akpom en Gastón Ávila ontbreken eveneens bij de Amsterdammers.

Steijn krijgt de vraag of hij teleurgesteld is over het feit dat de aankopen ontbreken tegen Ludogorets. 'Ik ben niet zo teleurgesteld, omdat we heel veel goede spelers hebben. Als trainer wil je uit zoveel mogelijk spelers kunnen kiezen, maar ik ben heel blij met de spelers die ik heb. We hebben met deze spelers al twee eredivisiewedstrijden en de hele voorbereiding gespeeld. Ze zijn hier niet en voor mij is het geen probleem. Ik ben blij met de spelers die hier zijn. Dat is het verhaal voor donderdag en daarna zien we verder.'

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.