Ajax met Berghuis en Kudus naar Bulgarije voor duel met Ludogorets

door Bart Veenstra 456

Bron Ajax.nl

Ajax met Berghuis en Kudus naar Bulgarije voor duel met Ludogorets

door Bart Veenstra 456

Bron Ajax.nl

Laatst geüpdatet

Ajax reist met onder meer Steven Berghuis en Mohammed Kudus af naar Bulgarije voor de wedstrijd tegen Ludogorets Razgrad, zo meldt Ajax.nl. Eerstgenoemde is geschorst in de Eredivisie, maar kan in de play-offs van de Europa League wel spelen. Kudus op zijn beurt wordt gelinkt aan een mogelijke transfer naar West Ham United.

Trainer Maurice Steijn neemt in totaal 25 spelers mee naar Bulgarije. Onder hen ook de Kroatische aanwinst Josip Šutalo. Helaas voor Ajax kan de verdediger nog niet ingezet worden, omdat hij niet speelgerechtigd is. Dit omdat hij eerder voor Dinamo Zagreb in de voorrondes van de Champions League in actie kwam. Šutalo kan om die reden pas in de groepsfase van de Europa League dan wel Conference League ingezet worden.

Steijn heeft in zijn selectie ook plaats voor andere zomeraanwinsten. Zo behoort Anton Gaaei ook tot de spelersgroep die afreist naar Razgrad. Chuba Akpom (nog geen werkvergunning) en Gastón Ávila zijn er nog niet bij in Bulgarije. Opvallend genoeg staat ook de naam van Jorge Sánchez tussen de spelerslijst van Ajax. De Mexicaan zou op weg zijn naar FC Porto, maar reist nu wel 'gewoon' mee naar Bulgarije. Verder is er plaats voor talenten Christian Rasmussen, Kristian Hlynsson, Mika Godts, Olivier Aertssen en Charlie Setford.

Het heenduel met Ludogorets Razgrad begint donderdagavond om 20.00 uur. De return wordt volgende week donderdag 31 augustus in de Johan Cruijff ArenA gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, terwijl de verliezer 'degradeert' naar de groepsfase van de Conference League.

De selectie van Ajax:

Jay Gorter
Diant Ramaj
Devyne Rensch
Anton Gaaei
Jorrel Hato
Owen Wijndal
Anass Salah-Eddine
Jakov Medić
Jorge Sánchez
Josip Šutalo
Davy Klaassen
Kenneth Taylor
Mohammed Kudus
Branco van den Boomen
Silvano Vos
Benjamin Tahirović
Steven Bergwijn
Brian Brobbey
Carlos Forbs
Steven Berghuis
Christian Rasmussen
Kristian Hlynsson
Mika Godts
Olivier Aertssen
Charlie Setford

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.