Ajax presenteert Anton Gaaei; verdediger tekent tot medio 2028

door Bram Bark 432

Bron Ajax

Ajax presenteert Anton Gaaei; verdediger tekent tot medio 2028

door Bram Bark 432

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax heeft de komst van verdediger Anton Gaaei wereldkundig gemaakt, zo meldt de club via de officiële kanalen. De Deen komt over van Viborg FF. Gaaei tekent in een Amsterdam een contract tot en met juni 2028. Een transferbedrag wordt niet gemeld. De jonge rechtervleugelverdediger sluit per direct aan bij de selectie.

Gaaei werd al een tijd gelinkt aan een overstap naar Ajax. Nu maakt de club uit Amsterdam dus officieel zijn overstap bekend. De twintigjarige verdediger tekent voor vijf seizoenen. De Deen is huidig international van Denemarken O21. Gaaei kwam dit seizoen al drie keer in actie voor Viborg FF. Hij gaf in die wedstrijden eenmaal een assist. Het transferbedrag wordt niet vermeld. Eerder werden er bedragen genoemd tussen de 2,5 en 4,5 miljoen. Hoeveel Ajax precies heeft uitgegeven aan de nieuwe aanwinst is dus nog niet bekend. Volgens Transfermarkt vertegenwoordigt Gaaei een waarde van twee miljoen euro.

Gaaei speelde zijn hele loopbaan tot nu toe bij Viborg FF. Hij speelde 47 wedstrijden voor de club. De verdediger scoorde eenmaal en fungeerde zeven keer als aangever. In de kwalificatierondes van de Conference League kwam hij vijf keer in actie.

Selectie Ajax

Met de komst van Gaaei heeft Ajax na Devyne Rensch en Jorge Sánchez nog een rechtsback in de selectie. Laatstgenoemde wordt in verband verbacht met een transfer naar FC Porto. Sánchez werd eerder ook al gelinkt aan een terugkeer naar Mexico. De geluiden rondom inkomende transfers bij Ajax blijven aanwezig. Trainer Maurice Steijn gaf aan op nog meerdere versterkingen te rekenen. Sinds die uitspraak heeft Ajax Chuba Akpom en nu dus ook Gaaei gepresenteerd.

Pre-order de gloednieuwe Johan Cruijff-collectie via de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.