Spierblessure van uitgevallen Pereira valt mee

door Finn Dekker 14

Spierblessure van uitgevallen Pereira valt mee

door Finn Dekker 14

Laatst geüpdatet

De blessure van Danilo Pereira lijkt mee te vallen. De aanvaller viel maandagavond al na een klein kwartier uit bij Jong Ajax tegen NEC. Het betreft een spierblessure aan de linkerhamstring. Met tranen in de ogen verliet de Braziliaan het veld, maar de schade lijkt op het eerste oog niet ernstig.

Pereira liep de kwetsuur op in een sprintduel om de bal met Anthony Musaba. Al snel in dat duel greep de aanvaller al huppelend naar zijn hamstring. Vrijwel meteen werd duidelijk dat Pereira niet verder kon en dus kwam Quinten Timber als zijn vervanger het veld op. Daags na het duel, dat met 3-3 gelijk werd gespeeld door de Amsterdammers, zijn de eerste signalen echter positief. Het duel van vrijdag bij FC Dordrecht komt mogelijk wat snel, maar daarna laat zijn terugkeer naar verwachting niet lang op zich wachten.

Momenteel is de twintigjarige rechtspoot bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax, na zijn komst in de zomer van 2017. Op 25 maart 2018 debuteerde de aanvaller bij Jong Ajax tegen Jong AZ. Vorig seizoen was Pereira bij Jong Ajax goed voor negentien goals en twee assists in 33 duels.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties