O19 speelt gelijk bij H'veen, O17 verslaat PEC

door Bart Veenstra 14

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 24 november. Ajax O15 won de uitwedstrijd tegen AZ O15 met 0-2. Ajax O17 versloeg op Sportpark De Toekomst PEC Zwolle O17 met 3-0 en Ajax O19 sleepte in Friesland in de slotfase nog een punt uit het duel met SC Heerenveen.

FT | AZ O15 - Ajax O15 (0-2)

Ajax O15 heeft zaterdagmiddag op bezoek bij AZ O15 een comfortabele 0-2 overwinning geboekt. Beide doelpunten werden gemaakt door spits Julian Rijkhoff.

Al binnen een minuut was het raak voor de jonge Amsterdammers. Na een prachtige aanval via Nassef Chourak en Gabriël Misehouy wist Rijkhoff hard raak te schieten. Even later was het bijna 0-2. Na een mooie opening van Julian Brandes was het Amourricho van Axel Dongen die kon afleggen, maar Chourak schoot over. Ajax was sterker en kreeg meerdere kansen om te scoren. Voor rust kwam het dan ook verdiend op 0-2. Na een goede dribbel van Misehouy wist Rijkhoff de keeper voorbij te spelen en uiteindelijk te scoren.

Na rust kreeg Ajax, dat na een rode kaart bij AZ tegen tien man kwam te spelen, opnieuw enkele mogelijkheden. Ook de Alkmaarders lieten zich zien, maar een poging ging ruim voorlangs. Vlak voor tijd kreeg Raphaël Sarfo nog een kansje, maar zijn schot ging - na goed voorbereidend werk van Misehouy - over.

Opstelling Ajax O15:

Setford; Doest, Gooijer (Klaasen 43'), Brandes, Camara; Jansen, Chourak, Misehouy; Sarfo, Rijkhoff (Banel 43'), Van Axel Dongen (Bobson 36')

0-1 Julian Rijkhoff (1')
0-2 Julian Rijkhoff (30')

FT | SC Heerenveen O19 - Ajax O19 (1-1)

Opstelling Ajax O19:

Gorski; Van Gelderen, J. Timber, Musampa, Douglas; Q. Timber, Llansana, Taylor; Hansen, Brobbey, Ünüvar.

Wissels Ajax O19:

Raatsie, Aberkane, Schön, Abid, Sint, Dostanic, Maddy.

1-0 Arjen van der Heide (41')
1-1 Eigen Doelpunt (85')

FT | Ajax O17 - PEC Zwolle O17 (3-0)

Ajax O17 heeft op eigen veld ruim afgerekend met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. De Amsterdammers namen in de eerste helft al afstand van de Zwollenaren en scoorde na een eigen doelpunt en treffers van Dillon Hoogewerf en Jaymillio Pinas.

Na een aantrekkelijke beginfase kwam Ajax op voorsprong. Joshua Pynadath kwam goed door over de rechterkant en zag zijn lage voorzet door een PEC-verdediger in eigen doel werd gewerkt. Een kleine tien minuten later verdubbelde de O17 de marge. Donny Warmerdam stuurde Hoogewerf weg met een steekbal. De linksvoor van Ajax frommelde zich knap langs de PEC-verdedigers en zorgde voor de 2-0. Razendsnel na deze treffer deed ook Pinas een duit in het zakje. De spits leek aanvankelijk een grote kans om zeep te helpen, maar op de doelman zorgde de jongeling alsnog voor de 3-0.

De Ajax-storm hield vervolgens aan, maar in een vierde treffer resulteerde dit niet. Solomon Bonnah en Max de Waal waren in de eerste helft nog het meest dichtbij, maar beiden zagen hun inzet geen doel treffen. In de tweede helft deed de O17 het een stuk rustiger aan. Invaller Hossein Zamani schoot zo'n tien minuten voor tijd net naast en Pinas verzuimde oog in oog met de doelman zijn tweede van de wedstrijd te maken. Ajax won dus met de cijfers die bij de rust al op het scorebord stonden: 3-0.