Kudus en Taylor krijgen gezamenlijk de kans tijdens Ajax - Red Bull Salzburg

door Jesse ter Haar 71

Bron AS

Kudus en Taylor krijgen gezamenlijk de kans tijdens Ajax - Red Bull Salzburg

door Jesse ter Haar 71

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax moet het dinsdagavond tijdens de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg nog zonder Jurriën Timber en Antony stellen. De twee Ajacieden trainen alweer volop mee, maar behoren niet tot de wedstrijdselectie. Het betekent een basisplaats voor Perr Schuurs, Kenneth Taylor én Mohammed Kudus.

Het is Jay Gorter die tijdens Ajax - Red Bull Salzburg opnieuw het doel verdedigt. Hij is de vaste goalie in de voorbereiding, al heeft dat ook te maken met blessures van Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg. Tom de Graaff is de enige andere keeper in de selectie, maar de zeventienjarige moet zijn debuut in het betaald voetbal nog maken.

Achterin mag Devyne Rensch zich laten zien als rechtsback, terwijl aanwinst Owen Wijndal - hij kwam voor tien miljoen euro over van AZ - in de basis staat als linkervleugelverdediger. Het hart van de defensie wordt gevormd door Schuurs en Daley Blind. Ajax lijkt er in de persoon van Calvin Bassey snel nog een verdediger aan toe te kunnen voegen.

Op het middenveld is er plek voor Taylor én Kudus. De twee lijken te moeten vechten om de opvolging van Ryan Gravenberch, die naar Bayern München vertrok. Tegen Red Bull Salzburg staan de twee dus gezamenlijk op het middenveld, aangevuld door Edson Álvarez. De Mexicaan is de meest defensief ingestelde middenvelder op het middenveld van dinsdagavond.

In de voorhoede tot slot, is er nog geen plek voor Antony. Hij is pas net hersteld van een blessure en lijkt nog meer trainingen nodig te hebben alvorens hij wedstrijden kan spelen. Het zorgt ervoor dat Steven Berghuis als rechtsbuiten speelt. De andere twee posities worden door Steven Bergwijn en Dusan Tadic ingevuld te worden, waarbij er normaal gesproken ruimte zal zijn voor flexibiliteit in de invulling van de posities.

Volledige opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Schuurs, Blind, Wijndal; Álvarez, Kudus, Taylor; Berghuis, Tadic, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.