Jong Ajax verliest oefenduel en vreest voor Salah-Eddine

door Bart Veenstra 76

Jong Ajax verliest oefenduel en vreest voor Salah-Eddine

door Bart Veenstra 76

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren bij Almere City. In het Yanmar Stadion werd het 2-0 voor de club uit Flevoland. Beide doelpunten vielen al voor rust. In de slotfase viel Anass Salah-Eddine uit met een blessure.

Trainer Mitchell van der Gaag moest het in het uitduel met Almere City doen zonder smaakmakers Naci Ünüvar en Brian Brobbey. Eerstgenoemde heeft last van zijn lies, terwijl Brobbey in thuisisolatie zit in afwachting van een test op het coronavirus. Zodoende was er in de basisopstelling plaats voor Youri Regeer als spits, terwijl nieuweling Giovanni als linksbuiten mocht starten.

De eerste kans van het duel was voor Jong Ajax. Rechtsbuiten Sontje Hansen schoot maar net naast de paal. De jonge Amsterdammers waren het meest dreigend, terwijl Almere City aan het loeren was op counters. De Almeerders kwamen na ruim twintig minuten spelen dan ook via een counter op voorsprong. Vlak daarvoor was de thuisploeg al dichtbij een voorsprong, maar twee keer werd vlak achter elkaar de lat geraakt.

Op een paar speldenprikjes na kwam Jong Ajax niet echt in de buurt van de gelijkmaker. Vlak voor rust wist Almere City de marge zelfs te vergroten naar twee. Na slordig balverlies wist Jelle Goselink namens de thuisploeg te profiteren.

In de rust voerde trainer Van der Gaag meerdere wissels door en ook tijdens de tweede helft bleef de oefenmeester doorwisselen. Zodoende kregen alle spelers hun speelminuten, al is de vraag of het het spel ten goede kwam. Almere City kwam namelijk beter uit de kleedkamer, waardoor doelman Calvin Raatsie flink wat reddingen moest verrichten.

Aan de andere kant kreeg Ajax-invaller Jaymillio Pinas een goede kans. Na een goede pass vanuit de verdediging nam de aanvaller de bal goed mee, maar miste hij scherpte in de afronding. Op het moment dat de wedstrijd gespeeld leek, volgde de grootste domper voor Jong Ajax. Salah-Eddine moest in de slotfase van het duel per brancard van het veld gedragen worden. De linksbenige verdediger schreeuwde het uit van de pijn, al moet nog blijken hoe ernstig de blessure is.

In de laatste minuten kreeg Pinas nog een mogelijkheid, terwijl aan de andere kant invaller Enric Llansana de bal van de lijn haalde, waardoor de 3-0 voorkomen werd. Even later voorkwam ook Raatsie erger door met een knappe redding een derde tegentreffer te voorkomen.

Opstelling Almere City:

Woud, Van Vlerken, Flamingo, Blackson, Receveur, Koolwijk, Mirani, Reemnet, Margaritha, Kaandorp, Goselink.

Wissels Almere City:

Etemadi, Rullens, Gauna, Verheydt, Bouwense, Lesquoy, Van Hilten, Bensabouh, Tunga, Bouyaghlafen, Aninkora.

Opstelling Jong Ajax:

Reiziger (Raatsie 46'); Kasanwirjo (Douglas 70'), J. Timber (Salah-Eddine 46'), Rensch (Van der Sloot 46'), Douglas (Musampa 46'); Q. Timber (Tasci 70'), Taylor (Martha 70'), Mendez (Llansana 46'); Hansen (Mendez 70'), Regeer (Pinas 53'), Giovanni (De Waal 46').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Musampa, Llansana, Salah-Eddine, Van der Sloot, De Waal, Martha, Pinas, Tasci.

Doelpunten:

1-0 Mees Kaandorp (22')
2-0 Jelle Goselink (45')

Bijzonderheden:

- Brian Brobbey en Naci Ünüvar zijn afwezig bij Jong Ajax. Eerstgenoemde zit op dit moment in thuisisolatie en is in afwachting van een test op het coronavirus. Ünüvar kampt met liesklachten.

Volg de wedstrijd via Twitter:

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties