Jong Ajax sluit seizoen af met achtklapper

door Jesse ter Haar 27

Jong Ajax heeft het seizoen vrijdagavond op overtuigende wijze afgesloten. In de slotronde van de Keuken Kampioen Divisie kwam Almere City op bezoek en die ploeg werd met 8-0 naar huis gestuurd. De beloftenploeg, vorig seizoen nog kampioen, eindigt daarmee op een elfde plek.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd liet ruim vijf minuten op zich wachten en kwam van Almere City. James Efmorfidis probeerde het toen van afstand namens zijn ploeg, maar Dominik Kotarski kon de bal klemmen. Kort hierna konden de bezoekers nog een kans creëren na matig werk van Jurriën Timber, maar Niek Vossebelt profiteerde niet. Hierna was het aan Ajax, dat na een kwartier voor het eerst van zich liet horen. Vaclav Cerny werd gevaarlijk in de omschakelijk, maar zijn schot miste uiteindelijk vaart.

Na een minuut of twintig was het dan toch raak. Danilo Pereira, vrijdag buitenspeler, gaf voor op Dani de Wit en de middenvelder maakte af met het hoofd. Jong Ajax liet er hierna geen gras over groeien en scoorde drie minuten later alweer. Ditmaal was De Wit de aangever en Cerny rondde af met een laag, geplaatst schot. Hierna volgden er twee kansen voor Vossebelt. De speler van Almere City echter, scoorde ook zijn tweede en derde kans niet.

Braziliaan Pereira kon na een ruim halfuur de marge op drie zetten, maar slaagde er toen niet in om de keeper te passeren. Iets later volgde er een penalty voor Ajax, toen een voorzet van Ryan Gravenberch op de arm van een Almere City-speler kwam. Lassina Traoré, spits van dienst, ging achter de bal staan en scoorde. Werd er dan nóg een goal gescoord in de eerste helft? Ja, want er ontstond nog een penalty. Voor de lijn werd de bal met de arm weggehaald en ditmaal ging Pereira achter de bal staan: 4-0.

In de tweede helft gingen de Amsterdammers door met waar ze gebleven waren. Slechts enkele minuten na rust werd de vijfde namelijk gescoord. Perr Schuurs kreeg de bal in zijn voeten en haalde uit vanuit de tweede lijn: 5-0. Waar je zou denken dat het een keer klaar zou zijn, deed Schuurs even later exact hetzelfde. Hij ontving en haalde droog, laag en hard uit, alleen de hoek waarin de bal verdween was anders.

Ondanks de grote voorsprong was het niet zo dat Kotarski niets meer te doen kreeg. Na een klein halfuur in de tweede helft liet de Kroaat zien wakker te zijn gebleven, toen hij gestrekt moest na een Almere City-inzet. Even leek het daarna bij 6-0 te blijven voor Jong Ajax, maar toch werd er nog een zevende treffer geproduceerd. Het was Ché Nunnely die de bal in de bovenhoek ramde leek te tekenen voor de eindstand. Dat bleek het echter niet, want invaller Nunnely had er zin in. Kort erna tekende hij nog voor de 8-0 van Jong Ajax. Dat bleek wel de eindstand.

Kotarski; J. Timber, Schuurs, Botman (Bakboord 70’), Bakker; Bijleveld, Gravenberch, De Wit (Ekkelenkamp 46’); Cerny, Traoré (Nunnely 46’), Pereira.

Bakboord, Ter Heide, Ekkelenkamp, Kühn, Q. Timber, El Maach, Nunnely, Solomons, Pasquali, Van Bladeren.