Jong Ajax loopt na rust flink uit tegen MVV

door Finn Dekker 56

Jong Ajax heeft vrijdag het goede voorbeeld gegeven aan het eerste, dat zaterdag op bezoek gaat bij VVV Venlo. In Limburg wonnen de beloften met grote cijfers van MVV Maastricht. Waar de twee ploegen nog met een gelijke stand de kleedkamers opzochten in de rust, daar liep Jong Ajax in de tweede helft uit naar een riante 1-5 zege.

Na overwinningen op Jong AZ en Jong FC Utrecht hoopten de manschappen van Mitchell van der Gaag in Limburg een nieuwe zege aan de goede reeks toe te voegen. Het was echter MVV dat de score opende in Maastricht. Via Jerome Deom kwam men op voorsprong. Waar Kjell Scherpen bij de eerste poging nog een antwoord had, werd de defensie in de rebound verschalkt.

Jong Ajax had echter gelijk een antwoord klaar via Max de Waal. Het talent begon vrijdag achter de spitsen, vanwege de afwezigheid van zowel Victor Jensen en Alex Mendez, die respectievelijk geschorst en geblesseerd zijn. De Waal kreeg de bal van Giovanni op links, waarna de rechtspoot de bal fijn in de verre hoek plaatste.

Over en weer volgden vervolgens kleine speldenprikjes van beide ploegen. De grootste kans was een aantal minuten voor rust uiteindelijk voor de thuisploeg. Joeri Schroijen leek de bal door een uitgespeelde overtal-situatie makkelijk binnen te kunnen schuiven, maar de aanvaller schoot zijn poging naast het doel van Scherpen.

Na rust kwam Jong Ajax vrij snel voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Dit via rechtsback Devyne Rensch. De verdediger stoomde op aan de zijkant, hetgeen werd gezien door Youri Regeer, die Rensch keurig bediende. De rechtspoot schoot vervolgens vrij eenvoudig de bal tegen de touwen. Na die goal kwam de overwinning van Jong Ajax vervolgens niet meer in gevaar.

Redelijk snel verdubbelden de beloften de voorsprong. Nordin Musampa kopte een vrije trap van De Waal binnen. Niet veel later tekende Giovanni vervolgens voor Jong Ajax’ vierde van het duel. De Braziliaan werd mooi weggestoken door Enric Llansana, waarna de aanvaller in de korte hoek raak prikte.

Het slotakkoord was vrijdagavond voor Naci Ünüvar, die een kwartier voor tijd in de ploeg kwam. Brian Brobbey hield de bal voorin goed vast, legde de bal vervolgens af op de kleine dribbelaar en zag Ünüvar daarna succesvol uithalen. Zodoende won Jong Ajax, waar Rio Hillen in blessuretijd nog mocht debuteren, vrij eenvoudig en ruim van de Limburgers.