Geïrriteerde Overmars: 'Hoopte op zelfstandige beslissing KNVB'

door Thijs Zwagerman 49

Geïrriteerde Overmars: 'Hoopte op zelfstandige beslissing KNVB'

door Thijs Zwagerman 49

Laatst geüpdatet

Marc Overmars staat niet achter het besluit van de KNVB en de UEFA om het einde van de competitie te verschuiven naar 3 augustus. De directeur voetbalzaken van Ajax had gehoopt dat de KNVB een andere beslissing zou maken dan de UEFA en is teleurgesteld in de Nederlandse voetbalbond.

'Waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid? Ik had gehoopt dat de KNVB een zelfstandige beslissing zou nemen, maar in plaats daarvan verschuilt men zich achter de UEFA', moppert Overmars in gesprek met De Telegraaf. De voormalig buitenspeler baalt van de gang van zaken en vindt het onverantwoord en niet nodig om de Eredivisie dit seizoen af te maken.

'Ik heb er gewoon moeite mee hoe het gaat. Wij zijn in Nederland niet zo afhankelijk van de tv-gelden als de competities in Spanje, Engeland, Italië en Duitsland. Ik denk dat de grote landen de UEFA onder druk hebben gezet om ten koste van alles door te voetballen. En de UEFA heeft daar ook baat bij, omdat het wel of niet uitspelen van de Champions League een verschil betekent van honderden miljoenen euro’s', stelt Overmars.

'Ik vergelijk de UEFA en de KNVB op dit moment een beetje met de Amerikaanse president Donald Trump van een week geleden: de economie is belangrijker dan het coronavirus. Hallo! Er gaan in Nederland elke dag meer dan honderd mensen dood aan de gevolgen van het coronavirus', besluit de felle Overmars.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties