Foto's en video's: O17 en O15 op Varkenoord

door BvdPloeg 68

Foto's en video's: O17 en O15 op Varkenoord

door BvdPloeg 68

Laatst geüpdatet

Ajax O17 en O15 hebben goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Beide teams gingen op bezoek bij Feyenoord voor de mini-Klassieker en namen de drie punten mee terug naar Amsterdam. O17 boekte een 0-2 zege bij de Rotterdammers en O15 ging er zelfs met 0-4 bovenaan. Beide teams staan nu bovenaan in de competitie. (foto's voor app-gebruikers)

FT | Feyenoord O17 - Ajax O17 (0-2)
Ajax O17 heeft dinsdag goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Amsterdammers gingen op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord en waren vanaf het begin al de betere partij. De Rotterdammers werden op Varkenoord ver teruggedrongen en loerden voornamelijk op de counter. Vlak na rust kwam Ajax dan ook verdiend op voorsprong. Venitchio Sint gaf prima voor op Jurgen Ekkelenkamp, die zijn tiende van het seizoen maakte als aanvallende middenvelder.

Na de openingstreffer veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld. Ajax bleef druk zetten op de helft van Feyenoord, dat daar weinig raad mee wist. Ekkelenkamp maakte zelfs zijn elfde van het seizoen in Rotterdam, waarna de thuisploeg het al helemaal kwijt was. Ajax kwam verder niet meer in de problemen en kon een afgetekende 0-2 overwinning vieren op bezoek bij Feyenoord.

Door de winst staat Ajax O17, met nog twee wedstrijden te gaan, drie punten voor op nummer twee AZ. Wanneer de twee ploegen op een gelijk aantal punten eindigt, zal er een beslissingswedstrijd gespeeld worden. Ajax in ieder geval eerst nog uit bij FC Utrecht en daarna op De Toekomst tegen Vitesse.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Botman, Dest; Q. Maduro, Aberkane, Ekkelenkamp; Sint, De la Vega, Gravenberch.
Wissels: Raatsie, Margaret, Farcas, Brobbey, Maddy, Musampa.

Opstelling Feyenoord O17: Van Leeuwen, Loshi, Lewis, Geertruida, Smeulers, El Bouchatoui, Huygen, Kökcü, Toure, Burger, Amadin.
Wissels: Fetahi, Azarkan, Wong-Si-Kwie, Koorevaar, Reemst, Kalentjev, Zirkzee.

Doelpunten:
0-1 Ekkelenkamp (43')
0-2 Ekkelenkamp (64')

FT | Feyenoord O15 - Ajax O15 (0-4)
Ajax O15 heeft een sterke wedstrijd gespeeld op bezoek bij Feyenoord. De Amsterdammers zetten al vroeg druk op de thuisploeg, die niet aan voetballen toekwam. Voor rust scoorde Kenneth Taylor de openingstreffer en na de thee scoorde Neraysho Kasanwirjo snel de 0-2 vanaf elf meter. Ian Beelen en Dook de Vries deden ook nog een duit in het zakje voor Ajax en bepaalden de eindstand op 0-4.

Opstelling Ajax O15: Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Warmerdam, Scholten; Unuvar, Beelen, Taylor; Allouch, Hansen, El Kadiri.
Wissels: Dieker, De Waal, Pynadath en De Vries.

Doelpunten:
0-1 Taylor (20')
0-2 Kasanwirjo (50' pen.)
0-3 Beelen
0-4 De Vries

Doelpunten:
0-1 Braspenning (3')
0-2 Enem (24')
1-2 De Jog (41')
1-3 Dakriet (47')
2-3 Stam (53')
2-4 Markelo (73')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties