Brobbey vervangt Haller in de bekerfinale, Stekelenburg onder de lat bij Ajax

door Jesse ter Haar 57

Bron AS

Brobbey vervangt Haller in de bekerfinale, Stekelenburg onder de lat bij Ajax

door Jesse ter Haar 57

Bron AS

Laatst geüpdatet

Brian Brobbey speelt zondag tijdens de bekerfinale in de punt van de aanval bij Ajax. Het betekent een plek op de bank voor Sébastien Haller. Maarten Stekelenburg verdedigt het doel, terwijl André Onana compleet afwezig is.

De eerste vernieuwing in de opstelling van Ajax is dus terug te vinden in het doel. Stekelenburg speelt dinsdag augustus 2021 weer eens een wedstrijd. In de achterhoede keert Lisandro Martínez terug. Hij kampte met hamstringklachten, maar is net op tijd terug. Noussair Mazraoui, Jurriën Timber en Daley Blind zijn de andere verdedigers.

Op het middenveld vinden er geen verrassingen plaats. Bij afwezigheid van Antony heeft Steven Berghuis geen plek meer op het middenveld en dat maakt weer een plek vrij voor Davy Klaassen. Hij is de meest vooruitgeschoven middenvelder, terwijl Edson Álvarez en Ryan Gravenberch voor de controle moeten zorgen.

Op rechtsbuiten staat Berghuis dus geposteerd. Hij moet daar de kwaliteiten van Antony zien op te vangen. Captain Dusan Tadic staat 'gewoon' op linksbuiten, terwijl in de punt van de aanval de grootste verrassing is. Erik ten Hag kiest daar voor Brobbey, waardoor Haller op de bank begint.

Verder maken Mohamed Ihattaren en Anass Salah-Eddine hun debuut in de wedstrijdselectie van Ajax 1. Eerstgenoemde werkt hard aan zijn fysieke staat en krijgt een fraaie beloning. Linksback Salah-Eddine doet het al enige tijd goed in Jong Ajax en zet nu dus ook een stap.

Volledige opstelling:

Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Blind; Álvarez, Klaassen, Gravenberch; Berghuis, Brobbey, Tadic.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties