Ajax ziet vijf wijzigingen in Eredivisie-schema

door Cristian de Jong 57

Bron KNVB

Ajax ziet vijf wijzigingen in Eredivisie-schema

door Cristian de Jong 57

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Nu de Europese-kwalificatiewedstrijden van PSV, Feyenoord en AZ erop zitten kan het najaarsprogramma van de Eredivisie worden voltooid. Eredivisiewedstrijden kunnen binnen een speelronde verplaatst worden als Nederlandse deelnemers aan Europese toernooien aangeven beter te kunnen herstellen van gespeelde wedstrijden of zich beter kunnen voorbereiden op komende wedstrijden.

Ajax ziet vooralsnog vijf wijzigingen in hun schema. Op 8 oktober wordt de wedstrijd, uit bij FC Volendam, vervroegd van 18.45 naar 16.30. De wedstrijd op 15 oktober, thuis tegen Excelsior, wordt met een dag uitgesteld (16 oktober, 20.00 uur). Dit komt omdat Ajax eerder die week een uitwedstrijd tegen Napoli speelt in de Champions League.

De wedstrijd op 30 oktober, thuis tegen Vitesse, wordt of met een dag vervroegd (29 oktober, 18.45 uur), of de wedstrijd wordt later ingehaald (9 november, 21.00 uur). Dit met oog op de uitwedstrijd in de Champions League tegen het Schotse Rangers. De wedstrijd Ajax-PSV wordt gespeeld op 6 november om 16.45 uur. Hier was voorheen nog geen officiële datum voor. De uitwedstrijd tegen FC Emmen wordt gespeeld op 12 november om 18.45 uur. Ook hier was nog geen officiële datum voor.

De KNVB wil dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zich zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op hun Europese wedstrijden. In Zeist kwamen namelijk al meerdere verzoeken binnen om wedstrijden te verplaatsen. Tot nu toe is er alleen naar de eerste seizoenshelft gekeken. Dit komt omdat het nog niet duidelijk is in welke Europese competitie(s) de Nederlandse clubs actief zullen zijn na de winterstop.

Ook is bij het maken van het schema rekening gehouden met het feit dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ niet tegelijk in actie komen, zodat de kijker alle wedstrijden van de topclubs kan volgen bij ESPN.

. uur

Wedstrijd Van: Naar:
FC Volendam - Ajax 8 oktober 18.45 uur 8 oktober, 16.30 uur
Ajax - Exelsior 15 oktober 20.00 uur 16 oktober, 20.00 uur
Ajax - Vitesse Was nog niet vastgesteld 29 oktober, 18.45 uur of 9 november, 21.00 uur
Ajax - PSV Was nog niet vastgesteld 6 november, 16.45 uur
FC Emmen - Ajax Was nog niet vastgesteld 12 november, 18:45 uur  

Bestel het nieuwe derde Ajax-tenue nu in de Ajaxshop!

Keert Steven Bergwijn tijdens Ajax - SC Cambuur terug op het scorebord?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties