Ajax sluit regionaal partnerschap met YIBO Sports

door Bart Veenstra 8

Ajax sluit regionaal partnerschap met YIBO Sports

door Bart Veenstra 8

Laatst geüpdatet

Ajax en YIBO Sports hebben een regionaal partnerschap getekend voor de komende twee seizoenen. YIBO Sports wordt de exclusieve Official Betting Partner van Ajax in Azië.

Zodoende werpt de focus op Azië steeds meer zijn vruchten af. In Nederland zal bovengenoemde sponsor niet te zien zijn, dit is alleen in Azië het geval. Voor Ajax is het - in het belang van de groei in Azië - belangrijk om met Aziatische partijen samen op te trekken. Met YIBO Sports heeft men er een grote partij bij.

In het verleden sloot Ajax ook al een samenwerking met BBIN, een gamingsoftware-partner in Azië. Samen met YIBO Sports zijn dat twee partners die alleen in Azië zichtbaar zijn, hetgeen voor Ajax commercieel heel interessant is. Het zijn ook partijen die Ajax kunnen helpen om de fans van Ajax in Azië beter in kaart te brengen, zodat de club die fans beter kan bereiken en bedienen.

Ajax speelt aankomende zondag tegen Union Berlin en dit duel is in Nederland te zien via Ziggo Sport Voetbal, terwijl de oefenwedstrijd ook in Duitsland wordt uitgezonden. Ajax voorziet de wereld verder van een YouTube-stream. De Nederlandse en Duitse fan kan de wedstrijd 'gewoon via de televisie zien, maar middels de YouTube-stream kan er wereldwijd meegekeken worden. De commercials die Ajax in China gebruikt, spreken dan ook voor zich.

Commercieel directeur Menno Geelen is verheugd met de samenwerking met YIBO Sports. 'Dit regionale partnerschap sluit aan bij onze wereldwijde strategie en heeft tot doel onze aanwezigheid op de Aziatische markt verder te ontwikkelen. Samen met YIBO Sports willen we onze fanbase in Azië intensiever van dienst zijn en meer opwinding rondom het Ajax-voetbal naar het Oosten brengen.'

YIBO Sports biedt een uitstekende game-ervaring op alle platforms. Naast het uitzenden van bijna duizend sportevenementen per dag, biedt YIBO Sports ook live gaming, loterijen, videogames en andere entertainment-opties. YIBO Sports werkt samen met twaalf gamingplatforms en dat zorgt ervoor dat men op alle fronten actief is. Met de YIBO Sports-app voor iOs en Android kunnen gebruikers ook onderweg games spelen.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.