Ajax O19 geeft het goede voorbeeld met zege

door Finn Dekker 93

De O19 van Ajax heeft dinsdagmiddag vrij eenvoudig gewonnen van de leeftijdsgenoten van LOSC Lille. De jeugdploegen speelden in het kader van de Youth League tegen elkaar de eerste wedstrijd van de groepsfase. Door goals van Youri Regeer, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Christian Rasmussen werd het op Sportpark de Toekomst 4-0 voor de Amsterdammers.

Al snel in de wedstrijd werd er een gaatje geslagen met de Fransen. Nordin Musampa had een prachtige pass in huis, waarmee Regeer de diepte in werd gestuurd. De nummer 10 bleef vervolgens kalm en rondde keurig af in de rechterhoek. In tegenstelling tot de score ging het spelbeeld wel gelijk op. Desondanks werd de score halverwege de eerste helft al verdubbeld. Een mooie aanval over rechts belandde voor de voeten van Ünüvar, die succesvol doel trof.

Ajax werd na de tweede goal steeds sterker. Opvallende momenten aan de kant van LOSC Lille werden beperkt tot stevige tackles. Ünüvar en Hansen waren vervolgens dichtbij de derde voor de Amsterdammers, maar de twee misten het geluk en de precisie. Maar tien minuten voor rust werd de marge alsnog drie. Na een combinatie met Ünüvar en Regeer was het Hansen die op een prachtige wijze de doelman wist te verschalken. Met een 3-0 voorsprong werd vervolgens de kleedkamer opgezocht.

Na rust kwamen de bezoekers goed uit de startblokken. Lille probeerde met een snelle goal terug te komen in het duel. Dit lukte niet door goede ingrepen van Musampa en doelman Issam El Maach. Aan de andere kant waren Hansen en Tunahan Tasci dichtbij een treffer, maar ook zij slaagden er niet in te scoren. De beste kans kwam halverwege het tweede bedrijf op naam van Ünüvar. De kleine dribbelaar plaatste de bal na een prima aanval echter net naast het doel.

Trainer John Heitinga bracht in de tweede helft nog een paar verse krachten. Een van die wissels was noodgedwongen. Doelpuntenmaker Hansen moest namelijk van het veld met een brancard, vanwege een enkelblessure. Zo kwam er toch nog een smetje op de verder eenvoudige overwinning van het vlaggenschip van de jeugdopleiding, die in de blessuretijd wel nog op 4-0 kwam door een goal van nieuweling Rasmussen. Zodoende is de O19 goed begonnen aan de Europese campagne en hebben de talenten het goede voorbeeld gegeven aan het eerste.