Ajax: 'Hele transferbedrag Suárez ontvangen'

door BvdPloeg 54

Ajax: 'Hele transferbedrag Suárez ontvangen'

door BvdPloeg 54

Laatst geüpdatet

SOAP DEEL 3 - Ajax heeft het afgesproken transferbedrag van de verkoop van Luis Suárez aan Liverpool volledig ontvangen. Dat meldt de club aan Ajax Life. De afgelopen dagen/weken was er onduidelijkheid over doorverkooppercentages, transfersommen en bonussen, maar Ajax laat weten dat het gewoon 26,5 miljoen euro heeft bijgeschreven gekregen.

Dit bedrag was opgebouwd uit 22 miljoen euro vast en 4,5 miljoen euro variabel, zo meldt een woordvoerder nu. De Telegraaf claimde op 12 juli nog dat het transferbedrag voor Suárez 7,5 miljoen euro variabele bonussen bevatte, waarvan een groot deel niet betaald hoefde te worden door Liverpool. 'Ajax ontvangt het volledige variabele bedrag van Liverpool. Bij de variabelen moet gedacht worden aan zaken als het aantal wedstrijden dat Suarez heeft gespeeld en de prestaties van Liverpool. Aan die voorwaarden is voldaan', stelt Ajax.

Het blijft echter een ingewikkeld verhaal want het is wel degelijk zo dat Ajax eerst geen aanspraak maakte op een deel van de variabelen. Dat geld wordt echter alsnog overgemaakt door Liverpool nu Suárez verkocht is aan Barcelona. 'Omdat er afspraken zijn gemaakt over een doorverkooppercentage, met als maximum het variabele deel van de transfersom zoals destijds openbaar is gemaakt', legt Ajax uit. Gevalletje van kleine lettertjes lezen dus. Waar Ajax op basis van de prestaties van Liverpool misschien geen aanspraak maakte op de volledige variabelen, daar krijgt het deze alsnog met dank aan de lucratieve transfer: 4,5 miljoen.

Conclusie: Ajax heeft de volledige transfersom ontvangen, maar maakt geen aanspraak op een vetpot als het gaat om een doorverkooppercentage. Omdat dit percentage al was opgenomen in het variabele deel van de transfersom, lopen de Amsterdammers miljoenen mis. Ajax heeft nog wel recht op een opleidingsvergoeding van 1,5 procent, maar als het ook een vaststaand percentage had bedongen naast de gemaakte, variabele afspraken, dan was er flink verdiend. Die veelgenoemde 5, 6 of 7 miljoen zal nu ongeveer blijven steken bij zo'n 1,5 miljoen euro. Daarmee verdient Ajax volgens de laatste feiten dus ongeveer 28 miljoen euro aan Suárez.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties