Ajax begint met Mannsverk, Sosa en Akpom aan uitwedstrijd tegen FC Twente

door NielsOpdam 183

Ajax begint met Mannsverk, Sosa en Akpom aan uitwedstrijd tegen FC Twente

door NielsOpdam 183

Laatst geüpdatet

Ajax begint zondagmiddag met Borna Sosa, Sivert Mannsverk en Chuba Akpom in de basisopstelling aan het uitduel met FC Twente. Daarnaast keren Steven Berghuis en Steven Bergwijn terug in de formatie van de Amsterdammers. Verder keert Remko Pasveer terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Hij ontbrak enige tijd vanwege een blessure, maar is daarvan hersteld en zit zondag op de bank in Enschede.

In de Grolsch Veste begint Jay Gorter onder de lat bij de Amsterdammers. Devyne Rensch, die deze week voor het eerst vader werd, begint als rechtsachter in Enschede. Josip Šutalo en Jorrel Hato vormen het centrale duo van Ajax. Op de linksbackpositie maakt Sosa zijn debuut, wat betekent dat Gastón Ávila op de bank moet plaatsnemen.

Op het middenveld kiest Steijn voor Benjamin Tahirović en Mannsverk. Hierdoor zit Kenneth Taylor op de bank, net als Branco van den Boomen. Berghuis keert als nummer tien terug in de basisopstelling van Ajax en speelt zo zijn eerste Eredivisieduel van dit seizoen. Hij miste de eerste drie competitiewedstrijden vanwege een schorsing.

Aankoop Akpom begint zondagmiddag als rechtsbuiten en maakt zo zijn basisdebuut voor de Amsterdammers. De Engelsman debuteerde tijdens het uitduel met Fortuna Sittard, toen hij mocht invallen. Aanvoerder Bergwijn ontbrak tegen Fortuna Sittard, maar keert zondag terug na zijn blessure. Brian Brobbey start in de spits en maakt de voorhoede zo compleet. Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur aan de uitwedstrijd tegen FC Twente. Je kunt het duel hier live volgen!

Opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Tahirović, Berghuis, Mannsverk; Akpom, Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax:

Ramaj, Pasveer, Gaaei, Taylor, Forbs, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Van den Boomen, Ávila, Hlynsson, Misehouy.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.