Ajax B1 blameert zich tegen Feyenoord

door Floris 137

Ajax B1 heeft woensdag in eigen huis dik verloren van Feyenoord B1. Alle doelpunten vielen in de eerste helft; de eindstand werd toen al bepaald op 1-4. Feyenoord vond het immers wel al best in de tweede helft.

De eerste helft verliep desastreus voor de jonge Amsterdammers. Al rap stond de 0-1 op het scorebord, door toedoen van Feyenoorder Dylan Vente. Ajax probeerde al snel iets terug te doen, maar na een goede pass van Jasper Ter Heide, kreeg Daishawn Redan de bal niet lekker onder controle. Zodoende ging hij net niet een-op-een op de keeper af.

Ook Feyenoord bleef echter gevaarlijk, alhoewel de volgende grote kans weer voor Ajax was. Redan kreeg de bal er een-op-een echter niet in. Waar de hoofdstedelingen op zoek waren naar de gelijkmaker, was het juist Feyenoord dat de score verdubbelde. Het was weer Vente die op aangeven van Tahith Chong de bal in het doel werkte.

Desondanks kwam Ajax deze mokerslag te boven. Mitchel Bakker schoot de bal op wonderlijke wijze vanuit een vrije trap in de kruising: 1-2. Feyenoord schrok echter niet van, want het stond ook alweer snel 1-3. Ditmaal was het Simo Choukoud die Ajax-goalie Nigel Bouman passeerde. Nog voor het rustsignaal werd het erger. Ajax was nog niet van de schrik bekomen, of Vente had de 1-4 geprikt.

Dit bleek ook de ruststand. Ondanks het feit dat het klinkende cijfers betreft, was de tussenstand iet wat geflatteerd. Wél was de voorsprong in het voordeel van de Zuid-Hollanders verdiend te noemen. In de tweede helft begon Ajax, ondanks de score, niet zo slecht als in het eerste bedrijf. Er werden hier en daar wel wat mogelijkheden gecreëerd, maar een doelpunt bleef uit.

Feyenoord was minder gevaarlijk dan in de eerste helft. De ploeg creëerde weinig en liet het spel vooral aan Ajax, dat er op hun beurt vrij weinig mee deed. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord in de tweede helft.

Opstelling Ajax B1: Bouman; Ter Heide, Kramer, Bakker, Castillo; Ekkelenkamp, Lang, Antonucci; Kluivert, Kaars, Redan
Wissels Ajax B1: Te Duits, El Azrak, De la Vega, Botman, Owusu, Hoogenhout, Van der Linde

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Reith, Blesgraaf, Kaptein, Malacia, Wehrman, Toure, Geertruida, Vente, Choukoud, Chong

1-4 Dylan Vente (45') (strafschop)

- In de competitie van Ajax B1 is het ongemeen spannend. De laatste weken heeft het elftal van trainer Frank Peereboom de smaak te pakken en inmiddels staat het dan ook bovenaan. De Amsterdammers staan op 25 punten uit tien wedstrijd. Feyenoord B1 volgt als nummer twee op 23 punten uit evenzoveel duels. PSV B1 staat derde met 22 punten.