Ajax A2 onderuit in allerlaatste wedstrijd

door Bart Veenstra 12

De A2 van Ajax heeft in zijn (voorlopig) laatste wedstrijd ooit in een doelpuntrijk duel met FC Groningen A1 met 3-4 verloren. Voor sommige spelers kwam er daarmee een einde aan hun Amsterdamse periode, al zullen enkelen nog meedoen aan de NextGen Series. De overige uitslagen van de jeugdteams, waaronder die van Ajax B2 (Geneva Cup), zijn te vinden onderaan dit artikel.

Al vanaf het begin van de wedstrijd ging het spel op en neer. Het eerste doelpunt in de wedstrijd was voor Ajax. Middenvelder Markus Bay, die nog in afwachting is van het krijgen van een nieuw contract, wist te scoren. Opvallend was dat het doelpunt werd gevierd met een teamselfie. Vlak erna kreeg Adham El Idrissi een goede kans, waarna Reda Boultam in de rebound over schoot. Na ruim een halfuur spelen kwamen de Groningers op gelijke hoogte. Een snelle actie zorgde ervoor dat Margaratiha de gelijkmaker kon maken. Nog voor rust leverde een geweldige aanval van Ajax bijna de 2-1 op. Na een periode van drie minuten balbezit en mooie combinaties werd de aanval besloten met een schot dat over ging.

Het Ajax-doelpunt werd bewaard voor vlak na de theepauze. Furkan Kurban werd op fantastische wijze weggestuurd door Noa Benninga waarna Boultam de voorzet wist af te ronden. Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want na een foutje van doelman Nick Plomper wist Bouman te profiteren: 2-2.

Het regende vervolgens doelpunten, want twee minuten later stonden de Amsterdammers weer op voorsprong. Phillipe Sandler wist een vrije trap via de binnenkant van de paal knap binnen te schieten (zie video onderaan dit bericht). En ook dit keer deden de bezoekers snel iets terug. Een goede actie van Zakir leverde uiteindelijk de 3-3 op. Nadat Martijn Kaars een goede kans miste op de 4-3, was het vlak erna aan de andere kant van het veld wel raak toen Amatsaleh kon scoren namens de Groningse partij. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord, waardoor de allerlaatste wedstrijd van Ajax A2 verloren ging.

Opstelling Ajax A2: Plomper; Van Zweeden, Sandler, Flemming (Kramer, 76'), Ter Heide; Boultam, Benninga, Bay; Kaars, El Idrissi, Kurban.

3-4 Amatsaleh (76')

- Het is voor Ajax A2 de allerlaatste wedstrijd. Na dit seizoen stopt de Amsterdamse club met het tweede elftal in de A-junioren.