Ajax A1 boekt eerste competitiezege bij NEC

door JipVR 21

De jeugdelftallen van Ajax hebben zaterdag goede zaken gedaan. De C1 maakte gehakt van FC Volendam en won met liefst 10-1, Ajax B2 was in eigen huis met 2-0 te sterk voor AZ B2 en Ajax A1 boekte de eerste competitiezege op bezoek bij NEC/FC Oss (0-1).

FT | Ajax C1 - FC Volendam C1 (10-1)
Ajax C1 heeft in eigen huis vrijwel niets heel gelaten van de C1 van FC Volendam. De ploeg van vertrekkend trainer Peter van der Veen won met 10-1. Al voor rust wisten de jonge Amsterdamse talenten de wedstrijd te beslissen. Na twee minuten mocht Kenneth Taylor aanleggen voor een vrije trap, die hij vervolgens feilloos binnenschoot. De C1 van Ajax zette vervolgens aan en via Allouch, die zelf de bal wist te onderscheppen, belandde de bal in het zijnet. Vlak erna was het alsnog 2-0 via Sontje Hansen, die vlak erna ook voor de 3-0 wist te zorgen. Nadat FC Volendam vervolgens na een rode kaart voor Mats Nadorp met tien man kwam te staan, leek de wedstrijd definitief gespeeld te zijn.

Hansen leek Ajax C1 naar 4-0 te schieten, maar stuitte op de keeper van Volendam. Vlak erna scoorde de spits wel de vierde Amsterdamse treffer. Ook na rust denderde Ajax C1 door. Al binnen enkele minuten zorgde Niyi Scholten voor de 5-0, waarna Hansen verantwoordelijk was voor de 6-0. Aan het zesde doelpunt ging een geweldige aanname van invaller Naci Ünuvar vooraf. Enkele minuten later wist Soulyman Allouch met buitenkantje rechts te zorgen voor de 7-0.

Maar ook daarna was het doelpuntenfestijn nog niet compleet. Opnieuw was het Hansen die scoorde en Ajax op 8-0 bracht. Vlak erna probeerde Dook de Vries het eens, waarna hij zijn inzet door een FC Volendam-speler in het doel zag belanden: 9-0. Vervolgens was het Ünuvar die voor de tiende treffer van de ochtend wist te zorgen. In de slotminuut wist Jaymillio Pinas namens FC Volendam nog de eer te redden.

Opstelling Ajax C1: Dieker; Hoever (De Vries 36'), Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Beelen, Taylor, De Waal (Unuvar 36'); Allouch, Hansen, El Khadir.
Wissels Ajax C1: De Vries, Unuvar, Zimonyi.

Opstelling FC Volendam C1: Verkooijen; Simons, Veerman, Van Kempen, Meridina; Lautenschutz, Nadorp, Vossen; Schoop, Pinas, Hart.
Wissels FC Volendam C1: Dijkers, Sam, Molenaar.

10-1 Jaymillio Pinas (69')

- Rode kaart voor FC Volendam-speler Mats Nadorp vanwege natrappen (18')

FT | Ajax B2 - AZ B2 (2-0)
Ajax B2 heeft op sportcomplex De Toekomst met 2-0 weten te winnen van AZ B2. De Alkmaarders kregen de eerste kans van de wedstrijd, maar daarna hadden de Amsterdammers het betere van het spel. In de beginfase van het duel kreeg Zamani twee goede kansen, maar AZ-keeper Justin Bakker hield de Alkmaarders op de been. Ook in een één-op-één-duel met Bryan Brobbey wist hij knap te redden. Vlak voor rust kwam Ajax B2 alsnog op voorsprong. Op aangeven van Ryan Gravenberch zorgde Enric Llansana voor de openingstreffer.

Vrijwel direct na rust kwam Ajax B2 op een 2-0 voorsprong. Abdelghani El Bachir wist, op aangeven van Kees de Boer, voor de tweede treffer van de middag te zorgen. In het restant van de wedstrijd gebeurde er weinig meer, al had Ajax B2 wel het betere van het spel.

Opstelling Ajax B2: Reiziger; J. Maduro, Fosu-Mensah (Omzigtig 67'), Musampa, Douglas; De Boer, Gravenberch (Mbinga 76'), Llansana; El Bachir, Brobbey, Zamani;
Wissels Ajax B2: Raatsie, Omzigtig, El Mhassani, Mbinga, Trustfull, Ben Sallem, De Jager.

Opstelling AZ B2: Bakker, Dekkers, Guebli, Dirks, Franken, Kamara, Goudmijn, Van der Heijden, Taabouni, Gemmel, Biberoglu.
Wissels AZ B2: Schavemaker, Reus, Nimmermeer, Regeling, Benabdeslam, Scholing.

1-0 Enric Llansana (39')
2-0 Abdelghani El Bachir (45')

FT | NEC/FC Oss A1 - Ajax A1 (0-1)
Ajax A1 heeft op bezoek bij NEC/FC Oss de eerste competitiezege te pakken. De Amsterdammers begonnen wat slap aan het duel en lieten de thuisploeg veel druk zetten. Die pressing leverde NEC echter niet veel op, aangezien de grootste kansen voor Ajax waren. Na 38 minuten was het Dani de Wit die de Amsterdammers met een rake kopbal op voorsprong bracht. Kaj Sierhuis was voor rust nog dichtbij de 0-2, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Na de thee probeerde NEC weer hoog druk te zetten hetgeen ook aardig lukte, maar wederom geen doelpunten opleverde. Zodoende kon Ajax A1 met een verdedigende wissel de wedstrijd vrij gemakkelijk uitspelen.

Opstelling Ajax A1: De Lange, Bakboord, Doekhi, Matusiwa (60. Blote), Kemper. Lang, D. De Wit, Boultam (70. Vlemming), Kluivert (60. Nunnely), Sierhuis, Antonucci (60. M. de Wit).
Wissels Ajax A1:
Plomper, M. De Wit, Blöte, Struijk, Nunnely, Kaars, Flemming.

0-1 Dani de Wit (38')

Overige uitslagen:
Feyenoord C2 - Ajax C2: 2-2

Volg de wedstrijden via Twitter:

Heerlijke vrije trap van Kenneth Taylor namens Ajax C1! #ajax #ajavol #ajaxjeugd #detoekomst