Voorbeschouwing Ajax-jeugd: Junioren beginnen aan de tweede seizoenshelft

door Wessel Kroon 5

Bron AS

Voorbeschouwing Ajax-jeugd: Junioren beginnen aan de tweede seizoenshelft

door Wessel Kroon 5

Bron AS

Laatst geüpdatet

Aankomend weekend gaat ook voor de jeugd de tweede seizoenshelft van start. Ajax onder 18 neemt het om 14.30 uur op Sportpark De Toekomst op tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles. Ajax onder 17 en onder 16 zullen allebei afreizen naar Utrecht om daar tegen hun leeftijdsgenoten van FC Utrecht te spelen. Tot slot gaat Ajax onder 15 op bezoek bij Vitesse. Via ons twitterkanaal zullen wij zaterdag live verslag doen van Ajax O18, O17 en O16.

Ajax O18

Ajax O18 zal zaterdag om 14.30 uur aftrappen tegen FC Twente/Heracles voor het begin van de voorjaarscompetitie. Ajax O18 speelde in de najaarscompetitie al twee keer tegen FC Twente/Heracles en wist beide wedstrijden te winnen met respectievelijk 4-0 en 3-5.

Het oudste jeugdteam van Ajax sloot de najaarscompetitie als nummer twee af, één punt achter koploper PSV. De ploeg van trainer Frank Peereboom wist deze najaarscompetitie wel met een positief gevoel af te sluiten door met 1-4 te winnen op bezoek bij De Graafschap. FC Twente/Heracles sloot de voorjaarscompetitie af als nummer zes. De laatste overwinning van de ploeg is wel al een tijdje geleden. Er werd sinds 26 november 2022 namelijk geen wedstrijd meer gewonnen.

Tegen FC Twente/Heracles zal Ajax het nog steeds moeten doen zonder aanvaller Skye Vink. De spits brak in de gewonnen mini-Klassieker zijn kuitbeen. Zijn herstel gaat goed, maar hij ligt voorlopig nog uit de roulatie. Ook rechtsback Raphaël Sarfo ontbreekt bij de Amsterdammers met een lichte knieblessure. Tegenover hun absentie staat dat O17-middenvelder Avery Appiah mogelijk aansluit bij de O18.

Ajax O17

Ajax O17 won midweeks in een doelpuntrijke bekerwedstrijd met 7-2 van Excelsior en begint de nieuwe competitie met een uitwedstrijd bij FC Utrecht. In de najaarscompetitie lagen beide ploegen niet ver uit elkaar. FC Utrecht won namelijk op bezoek bij Ajax met 1-2, terwijl Ajax op bezoek bij FC Utrecht een 2-0-achterstand omzette in een 2-3-overwinning.

De ploeg van trainer Yuri Rose sloot de najaarscompetitie als nummer twee af, met een ruime achterstand van zes punten op koploper AZ. De laatste wedstrijd van deze competitie werd met 2-0 verloren van Feyenoord. Wel won Ajax O17 afgelopen week in een bekerduel ruim van Excelsior. FC Utrecht eindigde als nummer vijf in de voorjaarscompetitie. De laatste drie wedstrijden van deze competitie werden niet gewonnen door de ploeg uit de Domstad.

Appiah zal dus waarschijnlijk afwezig zijn in Utrecht. Desondanks zijn er genoeg spelers van Ajax O17 om op te letten tijdens de tweede seizoenshelft. Precious Ugwu en Rayane Bounida lieten goede dingen zien tijdens de eerste seizoenshelft en moeten zeker in de gaten gehouden worden tijdens de tweede seizoenshelft. O17-talenten Freek Entius, Dies Janse, Lucas Jetten en Jan Faberski hebben tijdens de eerste seizoenshelft ook bewezen tot de pareltjes van de jeugdopleiding te behoren en kregen daarmee een plek in het beste elftal Ajax-talenten van de eerste seizoenshelft.

Ajax O16

Ajax O16 begint net als O17 de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd in de Domstad. De teams van Ajax O16 en FC Utrecht O16 speelden dit seizoen nog niet tegen elkaar. FC Utrecht speelde in de najaarscompetitie namelijk in divisie 2, terwijl Ajax in divisie 1 speelde.

Ajax O16 sloot een wisselvallige najaarscompetitie af als nummer vijf. Wel moet daarbij gezegd worden dat de laatste wedstrijd van de ploeg van trainer Frank Korpershoek in deze competitie gestaakt werd vanwege slechte weersomstandigheden en dus hebben de jonge Amsterdammers een wedstrijd minder gespeeld in de najaarscompetitie. FC Utrecht eindigde als nummer twee in divisie 2 en wist daardoor te promoveren naar divisie 1.

Bij Ajax O16 lieten Sean Steur, Emre Ünüvar en Haniël Pereira da Gama tijdens de eerste seizoenshelft zien zeer belangrijk te zijn voor de ploeg. Zij wisten met hun prestaties ook een plek in het beste elftal Ajax-talenten van de eerste seizoenshelft te bemachtigen. Daarnaast heeft Ajax O16 met Aymean El Hani, Luuk Beekman, Juwensly Onstein en Levi Acheampong nog een enorme lading talenten die in de gaten moeten worden gehouden tijdens de tweede seizoenshelft.

Ajax O15

Ajax O15 hervat het seizoen aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd bij Vitesse. In de najaarscompetitie zorgden de onderonsjes tussen deze ploegen voor opmerkelijke uitslagen. Vitesse won op bezoek bij Ajax met 3-4, terwijl Ajax in Arnhem met maar liefst 1-5 wist te winnen.

Ajax O15 sloot de najaarscompetitie af als nummer drie, tien punten achter koploper Feyenoord. De ploeg van trainer Dennis van den IJssel sloot 2022 wel goed af. Er werd namelijk vijf wedstrijden op rij niet verloren. Vitesse eindigde als nummer vijf in de najaarscompetitie. De ploeg uit Arnhem eindigde 2022 slecht. Van de laatste acht wedstrijden wist Vitesse er slechts één te winnen.

Ook bij Ajax O15 lopen een aantal talenten rond die zeker in de gaten moeten worden gehouden tijdens de tweede seizoenshelft. Jahyemdrow Amour, Ali Sheriff, Hasan Ayyildiz en Eternal Barron lieten zich gelden tijdens de eerste seizoenshelft en behoren daarmee tot de veelbelovende talenten van de jeugdopleiding van Ajax.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: info@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.