Ajax O18 wint in Doetinchem, O17 verliest Klassieker

door Justin Fokkens 99

Ajax O18 wint in Doetinchem, O17 verliest Klassieker

door Justin Fokkens 99

Laatst geüpdatet

Dit was het livetopic van de Ajax-jeugdwedstrijden van zaterdag 17 december. Het werd een bomvolle middag, want alle jeugdteams vanaf de O15 kwamen in actie. Ajax O18 won met 1-4 bij De Graafschap, maar wist door de overwinning van concurrent PSV op AZ geen beslag te leggen op het najaarskampioenschap. Verder verloor de O17 teleurstellend met 2-0 bij Feyenoord, en werd het thuisduel van de O16 tegen Den Bosch halverwege wegens de weersomstandigheden gestaakt. Tot slot speelde de O15 met 2-2 gelijk bij de leeftijdsgenoten van AZ.

FT | Feyenoord O17 - Ajax O17 (2-0)

Ajax O17 heeft de mini-Klassieker op kansloze wijze verloren. Hoewel de ploeg van Yuri Rose in volle oorlogssterkte aan de aftrap verscheen, werd het afgetroefd door Feyenoord: 2-0.

Twintig minuten lang hielden Ajax en Feyenoord elkaar in evenwicht, maar rond de twintigste minuut deelden beide ploegen over en weer wat plaagstootjes uit. Feyenoord kreeg zelfs een strafschop, maar deze werd door Shaqueel van Persie, de zoon van Robin van Persie, gemist. De verdere kansen werden ook niet verzilverd. Vervolgens waren het de Rotterdammers die wat meer het initiatief namen. Zo haalde Van Persie in de 31e minuut uit, al was Dies Janse er op tijd bij om een goal te voorkomen.

Die goal kwam er echter wel. In de absolute blessuretijd van de eerste helft komt Feyenoord er op rechts doorheen, waarna de lage voorzet voor de voeten van Van Persie belandt. Hij twijfelt niet en rondt keurig af: 1-0. Daarmee werd er gelijk afgefloten voor het rustsignaal.

Ajax kwam echter niet scherp uit de kleedkamers, want na 48 minuten verdubbelde Van Persie de score. Een vrije trap wordt door hem succesvol tot een goal gepromoveerd door bij de eerste paal alert te zijn en raak te koppen.

Na die treffer wist Ajax niet écht meer aan te dringen, ondanks tal van wissels. Feyenoord had de wedstrijd onder controle en speelde het zakelijk uit. Hier en daar probeerden de Ajacieden wat, maar zonder succes. Een onzuiver Ajax verliest terecht van de aartsrivaal.

Opstelling Feyenoord O17

Ka; Cruz, Otte, Sebbar, Gardenier; Kraaijeveld, Sneijer, Ouarghi; Ulutas, Rambocus; Van Persie.

Wissels Feyenoord O17

Van Zijp, Soetekouw, Thomas, Zon, Van den Elshout, Neijenhuis.

Opstelling Ajax O17

Schreuder; Van de Pavert (O'Niel 50'), Ugwu, Janse (Moester 78') Jetten; Appiah (Jordan 78'), Verkuijl, Peters; Bounida (Sambo 50'), Faberski (Van der Graaf 78'); Ebite.

Wissels Ajax O17

Entius, Van der Graaf, Moester, O'niel, Jordan, Sambo, De Ruijter.

Doelpunten

1-0 Shaqueel van Persie (45+2')
2-0 Shaqueel van Persie (48')

Gestaakt | Ajax O16 - FC Den Bosch O16 (0-0)

Ajax O16 trad zaterdagmiddag op het eigen Sportpark De Toekomst aan tegen de leeftijdsgenoten van FC Den Bosch. In de beginfase van de wedstrijd wisten de Ajacieden nog niet veel klaar te spelen en hielden beide ploegen elkaar in bedwang. Na een dik kwartier spelen kregen de Amsterdammers diverse mogelijkheden, die zij echter onbenut lieten. Richting het rustsignaal werd Ajax steeds sterker en was het een wonder te noemen dat het halverwege bij 0-0 bleef. In de rust besloot de scheidsrechter dat er in de aanwezige staat van het veld niet verantwoord kon worden doorgevoetbald, waarmee de wedstrijd werd gestaakt.

Opstelling Ajax O16

Engel; Beekman, Bouwman, Van der Lans, Amour; De Koning, Enoh, Oldenstam; Pereira da Gama, Joao da Silva; Ünüvar.

Wissels Ajax O16

Mulder, Lobman, Puljhun, Riedewald, Scorsolini.

Opstelling FC Den Bosch O16

Van Wijgerden, Theune, Queljoe, Schoonens, Legius, Benaceur, Elouansaidi, Toussaint, Hessels, Souwer, Gansewinkel.

Wissels FC Den Bosch O16

Bijlsma, Van de Roer, Van Sante, Lizurej.

Doelpunten

-

FT | AZ O15 - Ajax O15 (2-2)

Doelpunten

0-1 Kennyho Kasanwirjo
0-2 Jaydion Polonius
1-2 AZ O15
2-2 AZ O15

FT | De Graafschap O18 - Ajax O18 (1-4)

Opstelling Ajax O18

Setford; Voute, Viereck, Bijnoe, Agougil; Gorter, Chahid, Idumbo Muzambo; Speksnijder, Boerhout, Kalokoh.

Doelpunten

0-1 Yoram Boerhout (17')
0-2 Stanis Idumbo (51')
1-2 De Graafschap O18
1-3 Nassef Chourak (73')
1-4 Jaynilson Geoffery (90+2')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.