Ajax O18-spits Vink voorlopig aan de kant met gebroken kuitbeen

door Thijs Zwagerman 11

Ajax O18-spits Vink voorlopig aan de kant met gebroken kuitbeen

door Thijs Zwagerman 11

Laatst geüpdatet

Ajax Onder 18 zal voorlopig niet kunnen beschikken over Skye Vink (16). De talentvolle spits brak zaterdag tijdens de met 5-0 gewonnen mini-Klassieker tegen Feyenoord zijn kuitbeen en zal enkele weken tot mogelijk maanden aan de kant staan.

Vink raakte tegen Feyenoord aan het einde van de eerste helft geblesseerd na een ongelukkig duel. De Ajacied kapte de bal af en wilde het spel vervolgens verplaatsen naar de andere kant van het veld, maar kwam hierbij hard in aanraking met een Feyenoorder.

Vink kermde het direct uit en moest het veld per brancard verlaten. Met een ambulance werd het Ajax-talent vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en onderzoek hier wees uit dat Vink zijn kuitbeen heeft gebroken. Een meevaller hierbij is wel dat Vink niet aan de breuk geopereerd hoeft te worden. Hierdoor zal Vink korter buitenspel staan dan wanneer hij wel onder het mes had gemoeten. Wanneer de Ajax-spits nu terugkeert is afhankelijk van de snelheid van zijn revalidatie. Het herstel van een gebroken kuitbeen kan tot enkele maanden duren.

Basisspeler van Ajax O18

Zijn blessure zorgt ervoor dat Ajax O18 voorlopig geen beroep kan doen op Vink. De zestienjarige spits is dit seizoen basisspeler in het hoogste jeugdteam van Ajax en maakt ook regelmatig minuten als aanvallende middenvelder. Vink is tevens jeugdinternational voor Oranje O17 en debuteerde dit seizoen in de Youth League. In twaalf wedstrijden, verdeeld over alle competities, is Vink dit seizoen tot dusver goed voor drie doelpunten en drie assists.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.