Vieira: 'Was erg geïnteresseerd in Ajax'

door Bart Veenstra 10

Vieira: 'Was erg geïnteresseerd in Ajax'

door Bart Veenstra 10

Laatst geüpdatet

In de zomer van 1996 had Ajax de kans om de Fransman Patrick Vieira aan te trekken. De sterke middenvelder stond destijds onder contract bij het Italiaanse AC Milan, maar kwam daar nauwelijks in actie. Omdat Ajax treuzelde, ketste de transfer af en vertrok de inmiddels 40-jarige Vieira naar Arsenal.

'In die tijd was Ajax één van de beste teams ter wereld en ik was dan ook zeer geïnteresseerd', vertelt de voormalig verdedigende middenvelder tegenover de officiële website van Arsenal. 'We waren vier dagen in gesprek, maar van een transfer kwam het toen uiteindelijk niet.'

Omdat Ajax niet direct toesloeg, greep Arsène Wenger, die toen nog geen manager was, zijn kans. 'Arsène belde me dat hij manager van Arsenal kon worden als ik zou komen. Ik wist niet veel van Engeland of Arsenal, maar ik kende Arsène en zijn reputatie, dus ik ging direct', aldus Vieira, die in Londen uitgroeide tot een van de clublegendes.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.