Vd Gaag: 'Was kwalitatief te matig om iets af te dwingen'

door Bart Veenstra 5

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag vindt dat zijn elftal vrijdagavond in het competitieduel met TOP Oss te weinig gebracht heeft nadat het op een 1-0 achterstand kwam. De belofteploeg van Ajax verloor uiteindelijk met 2-1 in Noord-Brabant.

Na zo'n twintig minuten ging doelman Kjell Scherpen in de fout, waardoor Ajax op een achterstand kwam. 'Er was nog niet zoveel aan de hand na de eerste goal door die persoonlijke fout', zegt Van der Gaag bij NH Nieuws. 'In de rust probeer je wat dingen om te zetten, maar toen kregen we de 2-0 tegen uit een penalty.'

Pas een minuut of tien voor tijd kwam Ajax terug tot 2-1. 'En dan hoop je dat die bal nog een keer goed valt, maar het was kwalitatief te matig om te zeggen dat we nog wat af moesten dwingen', aldus Van der Gaag.

Verdediger Boy Kemper dacht dat Jong Ajax nog wel een gelijkmaker kon maken, al speelde TOP Oss wel erg verdedigend. 'We wisten dat ze verdedigend zouden spelen, maar zó verdedigend hadden we niet verwacht. In de voorbereiding waren we ongeslagen en speelden we goed voetbal. Daar was vandaag niet zoveel van terug te zien, dat is jammer.'

Denk jij dat Dusan Tadic twee of meer goals maakt tegen FC Emmen? Zet in en krijg 3,20 keer je inzet terug!