Varela beleefde 'mooiste voetbalavond' bij Ajax: 'Stond te dansen met Amsterdamse vlag'

door Timo Suur 106

Bron ELF Voetbal

Varela beleefde 'mooiste voetbalavond' bij Ajax: 'Stond te dansen met Amsterdamse vlag'

door Timo Suur 106

Bron ELF Voetbal

Laatst geüpdatet

Bruno Varela heeft veel mooie momenten beleefd bij Ajax, zo vertelt hij tegenover ELF Voetbal. De Portugese doelman kwam slechts tot 270 minuten in het shirt van de Amsterdammers, maar hij wist bij zijn komst meteen wat zijn rol zou zijn. André Onana was de eerste keeper onder Erik ten Hag en Varela moest de rol gaan vervullen als reservedoelman.

Ondanks het geringe aantal speelminuten bij Ajax heeft Varela veel mooie gebeurtenissen meegemaakt bij de Amsterdammers. Daarnaast heeft hij ook vrienden voor het leven gemaakt. 'Natuurlijk had ik meer wedstrijden willen spelen, maar voordat ik kwam, had ik een telefoongesprek met Erik ten Hag. Hij legde uit wat mijn rol zou zijn, zei dat ik er moest staan wanneer er iets zou gebeuren met Onana', vertelt een realistische Varela.

Onana was overduidelijk de eerste keuze bij Ajax voor onder de lat en Varela begreep deze keuze. 'Dat snapte ik, gezien zijn kwaliteiten. Ik was lang niet zo ver als hij. Ik moest mijn kans grijpen zodra die voorbij kwam. Dat duurde uiteindelijk best lang, haha', aldus de goalie. Hij was niet van plan om moeilijk te gaan doen bij de clubleiding. 'Ik ben van nature positief ingesteld en voel me zeker met terugwerkende kracht bevoorrecht om in die tijd doelman bij Ajax te zijn geweest.'

'Real Madrid was de mooiste voetbalavond die ik heb meegemaakt'

Het mooiste moment van Varela namens Ajax was de uitwedstrijd tegen Real Madrid. De Amsterdammers wisten in Madrid te stunten door 1-4 te winnen. 'De mooiste voetbalavond die ik heb meegemaakt. Na de wedstrijd stond ik met een Amsterdamse vlag, die vanaf de tribune werd gegooid, op het veld te dansen', aldus de Portugees. 'Wereldwijd herinneren voetbalfans zich onze wedstrijden in de Champions League tegen Real Madrid, Juventus en Tottenham Hotspur. En ik zat eerste rang, haha.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.