Van Gaal verklaart rugnummers: 'Spelers hebben rugnummer dat past bij hun leeftijd'

door Cristian de Jong 33

Bron AS

Van Gaal verklaart rugnummers: 'Spelers hebben rugnummer dat past bij hun leeftijd'

door Cristian de Jong 33

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal heeft op de eerste persconferentie in Qatar gereageerd op de rugnummers waarmee de Oranje-internationals zullen spelen op het WK. Eerder deze week werden deze rugnummers al bekendgemaakt. De bondcoach vertelt dat dat niet in overleg met hem is gegaan.

Zo draagt Remko Pasveer rugnummer 1. Meteen werd gespeculeerd dat de Ajax-goalie daarmee de voorkeur zou krijgen boven Feyenoord-keeper Justin Bijlow en Heerenveen-keeper Andries Noppert. Van Gaal ontkracht dit gerucht echter. 'Over het algemeen bespreek ik dat met de spelers, nu niet.'

De bondscoach vertelt dat de rugnummers op iets anders zijn gebaseerd. 'Ik heb de spelers een nummer gegeven dat past bij hun leeftijd', verklaart Van Gaal. Vervolgens vertelt de bondscoach dat hij niet aan het grappen is. 'Ik vertel nooit grapjes bij een persconferentie, ik leg uit hoe ik dat gedaan heb.' Dat de 39-jarige Pasveer met zijn rugnummer eerste keeper zou zijn is dus niet waar. 'Dat heeft te maken met leeftijd, daarom geef ik dat antwoord', aldus Van Gaal.

Overige rugnummers van Ajacieden

Pasveer staat bij Ajax met nummer 22 onder de lat en dus heeft de doelman een ander rugnummer bij het nationale team. Daley Blind houdt daarentegen vast aan rugnummer 17, waarmee hij ook bij Ajax speelt. Ook Jurriën Timber en Steven Bergwijn dragen hetzelfde rugnummer. Kenneth Taylor, Davy Klaassen en Steven Berghuis hebben bij Oranje, net zoals Pasveer, een verschillend rugnummer ten opzichte van Ajax.

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.