Van Gaal gelooft in WK-winst: 'Als je je dat kunt inbeelden, kun je het op het veld ook doen'

door Bart Veenstra 36

Bron AS

Van Gaal gelooft in WK-winst: 'Als je je dat kunt inbeelden, kun je het op het veld ook doen'

door Bart Veenstra 36

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal gelooft in een succesvol WK voor het Nederlands elftal. Dat heeft de bondscoach van Oranje woensdag verklaard tijdens zijn eerste persconferentie op Qatarese bodem.

Van Gaal geeft op de persconferentie toe dat Oranje misschien niet de beste spelers van alle landen op het WK heeft. 'Maar ik geloof in teambuilding en tactiek', zegt de keuzeheer. 'Dan kunnen we ver komen. We hebben ook geluk nodig', aldus Van Gaal.

De oefenmeester laat weten dat hij ook gelooft in inbeelding. 'Ik heb het erover om wereldkampioen te worden. Als je je dat kunt inbeelden, kun je het op het veld ook doen. We hebben de spelers die het tactische plan kunnen uitvoeren', zegt Van Gaal.

Warme temperaturen in Qatar

Tijdens de persconferentie ging het ook over de warme temperatuur in Qatar. Van Gaal geeft aan blij te zijn met de faciliteiten in het land. 'Ik ben hier al eens geweest als coach van Bayern München. Ik weet dat alles hier perfect is geregeld, daar ligt het niet aan. De faciliteiten zijn top, beter kan niet. En als je wat zegt over de airco, doen ze hem lager. Daar valt niet aan te tornen, dat is top.'

Dat het zo warm is in Qatar, zou voor een land als Nederland een nadeel kunnen zijn. Alhoewel: 'Dat is geen voordeel voor mensen uit een kikkerland, maar we hebben tegenwoordig ook in Nederland hogere temperaturen. We wisten dat het een factor zou zijn. Volgende week is het waarschijnlijk minder warm en er is airco in het stadion, dus we gaan ervan uit dat het geregeld is.'

De komende dagen staan voor de spelers van het Nederlands elftal in het teken van acclimatiseren, zo legt Van Gaal uit. 'De spelers moeten bijkomen van al het gereis. De spelers zijn naar Nederland vertrokken en weer van Nederland naar Qatar. Dat kan heel veel energie kosten. Het ligt er ook aan of je dat zelf goed kan managen. De eerste drie dagen ben ik vooral daar mee bezig, ik denk dat het goed gaat.'

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.