Timber stevent op basisplaats in Oranje af: 'Zo denk ik echter nog niet'

door Bart Veenstra 11

Bron De Telegraaf

Timber stevent op basisplaats in Oranje af: 'Zo denk ik echter nog niet'

door Bart Veenstra 11

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber rekent zich richting het WK in Qatar nog niet rijk. De kans bestaat dat de Ajax-verdediger basisspeler is onder bondscoach Louis van Gaal, al weet Timber dat dat op dit moment nog geen garantie is. 'Maar ik ben wel trots op mijn rol tot dusver in het Nederlands elftal', zegt hij tegenover De Telegraaf.

'Ik besef hoe snel het gaat', zegt Timber, die tot dusver tien interlands voor Oranje speelde. 'Na de oefeninterlands tegen Schotland en Georgië had ik als toen nog 20-jarige de eer om op het EK in 2021 te starten tegen Oekraïne en in te vallen tegen Noord-Macedonië en Tsjechië. Ja, zo zie ik het echt: als een eer om voor mijn land te spelen.'

Stevent Timber op basisplaats in Oranje af?

Van Gaal zal op het WK in Qatar spelen met drie centrale verdedigers. Het lijkt erop dat Timber als rechtercentrale verdediger zal spelen, naast Virgil van Dijk (centraal) en Nathan Aké (links). Zodoende worden spelers als Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij op de bank gehouden. 'Zo denk ik echter nog niet', blijft Timber bescheiden.

De verdediger van Ajax weet dat de concurrentie op zijn positie fors is. 'Matthijs en Stefan zijn goede collega’s en grote concurrenten. Zij spelen in mooie competities. Als we elkaar naar een hoog niveau stuwen, kunnen er in Qatar mooie dingen gebeuren', zegt Timber, die de vraag krijgt of Nederland wereldkampioen kan worden. 'In 2010 en 2014 was Nederland dichtbij. We streven in elk geval het hoogst haalbare na.'

Voor het Nederlands elftal gaat het WK in Qatar bijna beginnen. Maandag verzamelden de geselecteerde spelers zich op de KNVB-campus in Zeist. Dinsdag reist de selectie af naar Qatar, waar men dagelijks zal trainen tot de eerste wedstrijd. Die eerste wedstrijd wordt maandag gespeeld. Senegal is dan de tegenstander. Zie hier welke Ajacieden er van de partij zijn op het WK in Qatar.

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.