De Ligt: 'Hoe ik naar Ajax kijk? Zoals elke fan: ik vertrouw erop dat ze gaan draaien'

door Bart Veenstra 16

Bron De Telegraaf

De Ligt: 'Hoe ik naar Ajax kijk? Zoals elke fan: ik vertrouw erop dat ze gaan draaien'

door Bart Veenstra 16

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt heeft er alle vertrouwen in dat Ajax alsnog een succesvol seizoen gaat beleven. Dat laat de oud-speler van de Amsterdamse club, tegenwoordig uitkomend voor Bayern München, weten tegenover De Telegraaf.

Ajax kan terugkijken op een teleurstellende eerste seizoenshelft. In de competitie staat de ploeg op dit moment tweede, terwijl in de Champions League liefst vier keer werd verloren. Toch is De Ligt positief richting de toekomst. Hij legt uit hoe hij naar het huidige Ajax kijkt. 'Zoals elke fan. Ik heb er vertrouwen in dat ze het om gaan draaien. Het seizoen is nog lang, dus dat komt goed.'

De Ligt zelf maakte afgelopen weekeinde zijn eerste minuten na een lichte knieblessure. De verdediger is dan ook precies op tijd fit voor het WK. 'Ik voel me fit nadat ik er een weekje uit ben geweest. Ik heb dertig minuten kunnen spelen. Ik ben topfit en fris. Natuurlijk heb ik zin in het WK. Het is een jongensdroom die uitkomt. Die droom gaat nu werkelijkheid worden.'

De Ligt heeft eigen Cruyff Court in Abcoude

Dromen van spelen op een WK deed De Ligt als kind op het voetbalpleintje al. In zijn voormalige woonplaats Abcoude liet De Ligt een Cruyff Court aanleggen. 'Ik heb vroeger vaak op dit soort veldjes gespeeld. Als je dan je eigen Cruyff Court hebt, is dat fantastisch. Het is het veld waar ik vroeger altijd voetbalde. Er komen wel herinneringen naar boven en ook wel nostalgie. Hoe mooi mijn leven nu ook is: die tijd was toch wel het mooiste. Dat je lekker onbezorgd kon voetballen met je vriendjes', aldus De Ligt, die eraan toevoegt dat het voor de jeugd van nu belangrijk is om te blijven bewegen om gezond te blijven.

Sportbookies behaalde afgelopen weekend een percentage van 91% aan correcte wedtips. Bekijk de beste wedtips voor het WK nu!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.