Timber: 'Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt'

door Cristian de Jong 265

Bron De Telegraaf

Timber: 'Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt'

door Cristian de Jong 265

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Jurriën Timber heeft aangegeven dat hij veel kracht haalt uit zijn geloof. De verdediger reist dinsdag af naar Qatar voor het WK en neemt zijn bijbel mee. In gesprek met De Telegraaf vertelt de Ajacied over zijn geloof en waarom het hem kracht geeft.

Timber staat bekend als een verdediger die de rust als geen ander kan bewaren. 'Mensen vragen hoe ik onder alle omstandigheden zo rustig blijf in het veld. Dat komt deels door de persoon die ik ben. En gedeeltelijk door het geloof en de kracht die en het vertrouwen dat ik daaruit put.' De Ajacied vertelt vervolgens dat zijn geloof hem kalmeert. 'Onder druk ervaar ik dankzij God gewoon niet zo veel stress. Hij zorgt ook op moeilijke momenten voor rust in mijn hoofd.'

'Ik probeer zeker één keer in de week naar de kerk, de Best Life Church in Zuilen, te gaan. Als ik uit de kerk kom, heb ik altijd nieuwe energie.' Toch lukt dit niet altijd. 'Midden in het seizoen – met twee wedstrijden in de week – is dat lastig. Onlangs speelden we op zondagavond om 20.00 uur tegen Excelsior en toen zat ik in de ochtenduren lekker in de kerk. Als het kan, pak ik hem mee. Lukt het niet, dan stuurt mijn moeder de preek door', vertelt Timber.

WK in Qatar

In Qatar zal Timber weinig tijd hebben om de kerk te bezoeken. Daarom zal de international gebruik maken van zijn bijbel. 'Ik probeer elke dag in de ochtend én avond een moment voor het geloof te pakken. Ik bid als ik opsta en ga slapen. Ik dank God voor wat er gaat komen en voor de dag die is geweest', vervolgt de talentvolle verdediger. Bij Oranje praat Timber veel met PSV-aanvaller Cody Gakpo. 'Ik praat met Cody vaak over God. Hij is ook heel gelovig. De laatste tijd stuurt hij me Bijbelse teksten en we zijn van plan binnenkort samen naar de kerk te gaan. We zijn goed met elkaar en het geloof triggert ons om elkaar nog beter te leren kennen.'

Nederland zal alles uit de kast moeten halen als het Qatar wil verlaten als wereldkampioen, maar onmogelijk is het niet. Timber vertelt daarom dat hij niet naar Qatar gaat om vakantie te vieren. 'Als we wereldkampioen worden, dan geloof ik dat God daar een grote rol in speelt. Honderd procent. De kans is er. We gaan het zien', aldus Timber.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.