Slechte vorm Ajax geen invloed op Oranje: 'Geweldige kans op revanche'

door Cristian de Jong 17

Bron Algemeen Dagblad

Slechte vorm Ajax geen invloed op Oranje: 'Geweldige kans op revanche'

door Cristian de Jong 17

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Maarten Wijffels is van mening dat de slechte vorm van Ajax geen invloed zal hebben op het Nederlands elftal, zo vertelt hij in de podcast van het Algemeen Dagblad. Oranje is maandag begonnen aan de voorbereiding van het WK in Qatar. Bondscoach Louis van Gaal neemt maar liefst zeven Ajacieden mee naar het eindtoernooi.

Ajax sloot het kalenderjaar 2022 af met een gelijkspel tegen FC Emmen (3-3), daarvoor speelde het ook gelijk tegen Vitesse (2-2) en verloor het van PSV (1-2). Volgens Wijffels zal Oranje hier geen last van hebben. 'Dat denk ik niet. Voor de spelers van Ajax is het ook een geweldige kans op revanche.'

Daarnaast ziet Wijffels dat het alleen maar positief kan werken. 'Op één voorwaarde: dat Van Gaal wel meteen het chagrijn uit die lijven krijgt, daar moet hij mee aan de slag.' Wijffels ziet ook een scenario waarin Alfred Schreuder tijdens het WK ontslagen wordt. 'Dat zou kunnen, ja', vertelt Wijffels. 'Ik denk dat Van Gaal het er wel even met die spelers over zal hebben.' Toch denkt Wijffels dat het niet veel zal uitmaken. 'Ik denk niet dat het invloed gaat hebben.'

Ajacieden naar WK

De zeven Oranje-internationals van Ajax reizen dinsdag af naar Qatar voor het WK. Naast de Nederlandse internationals gaat ook Mohammed Kudus met Ghana naar het WK. Edson Álvarez en Jorge Sánchez zijn door Mexico opgeroepen voor het eindtoernooi en Dusan Tadić gaat met Servië naar Qatar. Nederland zal het WK beginnen op 21 november, dan zal Senegal de eerste tegenstander zijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.