Van Gaal blij met Nations League-loting Oranje: 'Meten met de toplanden'

door BadembaBarrie 4

Bron Voetbal International

Van Gaal blij met Nations League-loting Oranje: 'Meten met de toplanden'

door BadembaBarrie 4

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal is zeer tevreden met de loting voor de Nations League. Oranje werd daarin gekoppeld aan België, Polen en Wales, landen van het niveau waar Van Gaal graag tegen uitkomt, zo laat hij aan Voetbal International weten.

Zeker in België, momenteel de nummer één op de FIFA-wereldranglijst, treft Van Gaal met Nederland een tegenstander naar zijn hart. 'Dat we aan België zijn gekoppeld, vind ik fantastisch. Ik heb er zelf nog gespeeld. België heeft een kwalitatief goed team en ze spelen in een leuk systeem.'

Van Gaal blijkt ook groot fan van het concept van de Nations League, omdat het kwalitatief sterke landen tegen elkaar uit laat komen. 'Het is de beste competitie die er is', aldus de bondscoach. 'We spelen tegen toplanden, dan kun je jezelf meten. Van Gaal zou dan ook graag zien dat de niveauverdeling van de Nations League breder wordt toegepast. 'Zo zou de kwalificatie voor een EK of WK ook opgebouwd moeten worden. Wij hebben er niets aan om tegen landen als Gibraltar te spelen.'

WK Van Gaals laatste klus

Een uitgebreide volgende kwalificatiereeks zit er voor Van Gaal echter niet in. De bondscoach heeft een contract tot en met het WK van 2022 en heeft aangegeven het daar ook bij te laten, meldt De Telegraaf. De bondscoach zou ook geen interesse hebben in een eventuele andere functie binnen de top van de KNVB. Zodoende lijkt het WK in Qatar Van Gaals laatste klus te worden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.