[Update II] 'Tagliafico moet keuze over zijn toekomst nog maken'

door Bart Veenstra 604

Bron L'Équipe

[Update II] 'Tagliafico moet keuze over zijn toekomst nog maken'

door Bart Veenstra 604

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Nicolás Tagliafico zou 'veel ontvankelijker' zijn voor Olympique Lyon dan tien dagen geleden. Dat meldt het Franse medium L'Équipe. Ajax en Olympique Lyon zouden tien dagen geleden al een akkoord hebben bereikt over de transfer van de Argentijn.

Tagliafico mikt al langer op een vertrek bij Ajax en zou graag willen spelen in La Liga of de Premier League. In de winter was een transfer naar FC Barcelona dichtbij, maar op dit moment lijken de Catalanen niet concreet te zijn voor de komst van de linksback van Ajax.

Vanuit de Premier League zou Brighton & Hove Albion interesse hebben en Tagliafico lijkt op die club te willen wachten. Mogelijk wordt Tagliafico bij Brighton & Hove Albion de opvolger van Marc Cucurella, die op zijn beurt een transfer naar Manchester City te wachten staat.

Gesprek tussen entourage Tagliafico en hoofdscout Lyon

Zolang Tagliafico speler van Ajax is, hoopt Olympique Lyon de linksback over te kunnen nemen. De Franse club zou in de afgelopen dagen voortgang hebben geboekt wat betreft een mogelijke transfer van de Argentijn. Bruno Cheyrou, hoofdscout van Olympique Lyon, sprak met de zaakwaarnemers van Tagliafico. Dit gesprek vond plaats tijdens het oefenduel tussen Ajax en KAS Eupen. Sinds dat gesprek zou Tagliafico veel 'ontvankelijker' zijn over een transfer naar Lyon.

Tagliafico speelt sinds de winter van 2018 voor Ajax. In zijn Amsterdamse periode werd hij vier keer de nummer één met Ajax. In het afgelopen seizoen moest Tagliafico het vooral doen met een plaats op de bank. Pas in de slotfase van het seizoen - toen Lisandro Martínez wegviel met een blessure - speelde Tagliafico vanaf het begin. Naar verluidt kan Tagliafico nu voor zijn aankoopbedrag van vier miljoen euro een transfer maken.

Update - 11.10 uur (19 juli 2022) - 'Tagliafico gaat voor drie jaar bij Olympique Lyon tekenen'

Een snelle update omtrent het mogelijke vertrek van Nicolás Tagliafico. Volgens L'Équipe gaat de Argentijn voor drie jaar bij Olympique Lyon tekenen. De Franse club betaalt zo'n vier miljoen euro voor de linksback van Ajax.

Update II - 13.10 uur (19 juli 2022) - 'Tagliafico moet keuze over zijn toekomst nog maken'

Nicolás Tagliafico moet de keuze over zijn nabije voetbaltoekomst nog maken. Dat meldt Voetbal International dinsdagmiddag. In Frankrijk wordt geschreven dat Tagliafico voor drie jaar gaat tekenen bij Olympique Lyon, maar zover is het klaarblijkelijk nog niet.

Tagliafico trainde dinsdagochtend dan ook 'gewoon' mee met Ajax. Van een persoonlijk akkoord met Olympique Lyon is nog geen sprake en Tagliafico moet zijn keuze nog maken, aldus het medium. Olympique Lyon zou wel bereid zijn om de transfersom van Tagliafico - zo'n vier miljoen euro - te betalen.

Verwacht jij dat Ajax wint van Red Bull Salzburg? Zet in en ontvang 2,40 keer je inzet terug bij een Amsterdamse zege!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties