[Update] Bosz gaat niet in op mogelijke komst Tagliafico

door Brent Tomassen 288

Bron L'Équipe

[Update] Bosz gaat niet in op mogelijke komst Tagliafico

door Brent Tomassen 288

Bron L'Équipe

Laatst geüpdatet

Ajax en Olympique Lyon zijn het eens geworden over een transfersom voor Nicolás Tagliafico, zo schrijft L'Équipe donderdagochtend. Het zou gaan om een deal van om en nabij de vier miljoen euro exclusief bonussen, maar de linksback zelf zet de Franse club nog in de wacht.

Tagliafico wil zijn opties immers afwegen en heeft Olympique Lyon zodoende nog geen jawoord gegeven. De overeenkomst tussen Ajax en Olympique Lyon heeft vooralsnog dus nog weinig betekenis. Wel spraken de verdediger en de club van trainer Peter Bosz al op maandag met elkaar. Hij zou het verhaal van de geïnteresseerde club als verleidelijk hebben ervaren, maar verder dan dat kwam het nog niet.

De reden voor Tagliafico om te wachten is simpel: de back zet in op een grotere club. Hij hoopt op een team die komend seizoen op Europees niveau actief is. Olympique Lyon werd vorig seizoen achtste in de Ligue 1 en moet het dit seizoen dus doen met nationaal voetbal. Verder wordt er geschreven dat ook een aanbod uit de Engelse Premier League hem tot een overstap zou kunnen verleiden. Brighton & Hove Albion zou de situatie in de gaten houden.

Het is geen geheim dat Tagliafico graag naar FC Barcelona zou vertrekken. Hij was in de winter al dicht bij een transfer, maar Ajax hield dat toen tegen. De Amsterdammers voelden hem nodig te hebben in de tweede seizoenshelft, wat uiteindelijk ook uitkwam. Gedurende het seizoen moest hij Daley Blind en Lisandro Martínez voor zich dulden, maar laatstgenoemde had in de slotfase van de jaargang te maken met blessureleed. Hierdoor eindigde Tagliafico het seizoen als basisspeler. Recent wakkerde FC Barcelona de interesse opnieuw aan.

Overigens doet de genoemde transfersom van vier miljoen euro recht aan de afspraak die Tagliafico in de winter met Ajax maakte. Hij zou zijn contract respecteren en daarbij zou de club in de zomer meewerken aan een vertrek voor vier miljoen euro. Hoewel deze afspraak met Marc Overmars werd gemaakt, lijkt de club zich hieraan te houden.

Update -  13.10 uur (7 juli 2022) - Bosz gaat niet in op mogelijke komst Tagliafico 

Peter Bosz wil vooralsnog niet reageren op de mogelijke komst van Nicolás Tagliafico. Ajax zou rond zijn met Olympique Lyon, waar de oefenmeester momenteel hoofverantwoordelijke is, over een transfersom voor de linksback, zo stelt L'Équipe. 'We zijn duidelijk op zoek naar een linksback. Maar ik heb het alleen over spelers die bij onze club zitten. Ik kan alleen wat zeggen als hij heeft getekend', vertelt Bosz tijdens een persconferentie, geciteerd door Voetbal International.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties